Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαράσυρση 21χρονης στην Θεσσαλονίκη: Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της Έμμας...

Παράσυρση 21χρονης στην Θεσσαλονίκη: Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της Έμμας (Update)

Ζωή μέσα από τον τραγικό χαμό της θα δώσει η 21χρονη Έμμα, η οποία παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια της 21χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή, είχε δηλώσει την κοπέλα ως δωρήτρια οργάνων, μια κίνηση γενναία και παράδειγμα προς μίμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων, που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της.

Η κηδεία της, αφού αφαιρεθούν τα όργανα, θα γίνει τα επόμενα 24ωρα.

UPDATE 17:15 Αργά σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει η διαδικασία λήψης των οργάνων της 21χρονης. Αναμένονται ειδικά κλιμάκια από Ωνάσειο και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδεις θα παραμείνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς. Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και προχωρούμε στη φάση της λήψης. Θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα