Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαπαευαγγέλου: 1.600 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Παπαευαγγέλου: 1.600 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες, καθώς έχουμε μπροστά μας δύο ακόμη μήνες με χειμωνιάτικο καιρό “και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα”, σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή στην επικράτεια υπολογίζεται πως υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων 2.000 στην Αττική και 1.600 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

“Θα περάσουν ακόμη αρκετοί μήνες πριν την ανοσία” υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου. Δυτική Αττική, Έβρος, Κοζάνη, Πιερία, Λάρισα, Ροδόπη εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο.

“Το δεύτερο κύμα μας έμαθε την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ο ιός. Πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία και πόσο αργά επέρχεται η μείωση” τόνισε.

Όπως είπε, ακόμη κι αν βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός, η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας. Σημείωσε πως ακόμη και σήμερα το 91% κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες στη Θεσσαλονίκη, ενώ 2,500 ασθενείς τα πέρασαν τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη και 1 στους 4 είναι άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα