Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠαπαευαγγέλου: «Μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην περιοχή του Ευόσμου»

Παπαευαγγέλου: «Μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην περιοχή του Ευόσμου»

Για σταθεροποίση της κατάστασης στην Αττική με εξαίρεση Σαλαμίνα και Τροιζηνία έκανε λόγο στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Φαίνεται ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν τόνισε. Πρόσθεσε ότι από τα 10.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια τα 5.500 βρίσκονται στην Αττική. Σταθεροποίηση παρατηρείται και στην Αχαΐα με υψηλό όμως αριθμό νοσηλευομένων είπε η κ. Παπαευαγγέλου ενώ σταθερή χαρακτήρισε την κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη. Για τον Εύοσμο είπε ότι ανησυχεί η μετάλλαξη της Ν. Αφρικής και για αυτό το λόγο εκτός από αυστηρό lockdown συστήνεται και εκτεταμένο testing.

«Η επιδημιολογική εικόνα της εβδομάδας κυρίως στηρίζεται στα πιο σκληρά δεδομένα δηλαδή στον αριθμό των νέων εισαγωγών αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν είναι ίσως χαμηλότερος λόγω της σημαντικής μείωσης του αριθμού των τεστ που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες λόγω της κακοκαιρίας».

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια ήταν σταθερό με κυλιόμενο μέσο των επτά ημερών στα 1.040 κρούσματα ανά ημέρα.

Σχετικά με το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος είπε ότι παρουσιάζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας. «Τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύονται σε εγχώρια κρούσματα και δεν είναι εισαγόμενα υποδηλώνοντας ότι έχουμε διασπορά στην κοινότητα» είπε. «Αναμένουμε όπως και σε άλλες ευρωπαικές χώρες το στέλεχος να επικρατήσει».

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στους κινδύνους που εγκυμονεί η εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα