Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαναγιώτης Στριλιγκάς: Η ανάγκη για έναν νέο Δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη

Παναγιώτης Στριλιγκάς: Η ανάγκη για έναν νέο Δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

 

 

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν ποτέ μια αμελητέα πολιτική διαδικασία, και ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η ανάγκη για μια ανανεωτική παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πιο πιεστική από ποτέ.

Το διακύβευμα των φετινών δημοτικών εκλογών για την Θεσσαλονίκη είναι η αλλαγή του Δημάρχου της, καθώς η παρούσα διοίκηση έχει αποδειχθεί ανεπαρκής για να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης αλλά και για να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προοπτικής βελτίωσης της καθημερινότητας για τα επόμενα χρόνια.

Πολύ σημαντικό ζητούμενο όμως είναι πως ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να είναι ενωτικός, και να έχει την ικανότητα να ενεργοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης με κοινό στόχο την συνδημιουργία και την σύμπλευση όλων κάτω από το κοινό όφελος της πόλης μας.

Ένας ενωτικός δήμαρχος ενεργεί με ακεραιότητα διαφάνεια, διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δίνει προτεραιότητα στην ακρόαση των ανησυχιών, των απόψεων και των προτάσεων όλων των πολιτών και αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα, δίνοντας φωνή σε όλες τις ομάδες πολιτών. Ακόμη, να έχει βαθιά κατανόηση των κοινωνικών θεμάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο δήμος και δρα με στόχο την κοινωνική συνοχή και να συνεργάζεται με φορείς, οργανώσεις και άλλες πολιτικές οντότητες για την υλοποίηση κοινών στόχων.

Στο πρόσωπο του Σπύρου Πέγκα αποτυπώνονται πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθώς ήδη εδώ και αρκετούς μήνες έχει καταφέρει να δημιουργήσει συγκλίσεις διαφορετικών πολιτικών και κοινωνικών χώρων καθώς και να κινητοποιήσει μέλη της Κοινωνίας των πολιτών με κοινό στόχο την συμβολή τους στην διαμόρφωση πολιτικών εξωστρέφειας, συμπεριληπτικότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών – όπως αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή μεγαλούπολη όπως η Θεσσαλονίκη.

Αυτή η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που μόνο ο Πέγκας μπορεί να την κρατήσει δεμένη, θα κινηθεί την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές μέσα από το κοινώς αποδεκτό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους», το οποίο και εκφράζει τις θέσεις μας και τις ανησυχίες όλων για το μέλλον της πόλης μας.

Την παρούσα χρονική περίοδο, όπου οι κοινωνικοί διαχωρισμοί και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις καθίστανται ολοένα πιο έντονες, ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να ενεργεί ως γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις και να επιδιώκει το συμφέρον της πόλης που διοικεί. Και ο Σπύρος Πέγκας με την παράταξή του «Θεσσαλονίκη για Όλους» έχει όλα τα εχέγγυα για να σκιαγραφήσει το νέο πλάνο για την Θεσσαλονίκη που θέλουμε και που μας αξίζει να ζούμε.

 

O Παναγιώτης Στριλιγκάς είναι οικονομολόγος, σύμβουλος επενδύσεων, Υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ.

 

Σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Χρηματοοικονομικά (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και στην Διοίκηση & Οικονομία (ΑΠΘ). Είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας (ΑΠΘ) και υπ. Διδάκτωρ του τμήματος.

Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων συμμετέχοντας στην υλοποίηση επενδύσεων μέσω ευρωπαϊκών και κρατικών προγραμμάτων επιχορήγησης.

 

Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα, εμπνεόμενος από τις δυνατότητες και προοπτικές που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα