Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαιχνίδια με το χρόνο παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης

Παιχνίδια με το χρόνο παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης

Οταν χρειάζεται, οι υπουργοί «διορθώνουν» και τον πρωθυπουργό. Μία μέρα μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο «το αργότερο στις αρχές του 2024…» που σκόρπισε ρίγη ανησυχίας ακόμη και στα φιλοκυβερνητικά μέσα, χθες ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο MEGA έσπευσε να μοιράσει διαβεβαιώσεις-υπογλώσσια, επαναφέροντας τη βεβαιότητα ότι «το Μετρό Θεσσαλονίκης θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2023»!

Ασταμάτητος μάλιστα ο υπουργός, έσπευσε να προσθέσει και το ακαταμάχητο επιχείρημα (το οποίο προφανώς δεν είχε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης) πως «εμείς φιέστες δεν θα κάνουμε. Σήμερα που μιλάμε γίνονται δρομολόγια δοκιμαστικά σε όλο το μήκος του υπογείου σιδηροδρόμου στη Θεσσαλονίκη. Είδατε κανένα από τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν τις γελοιότητες που γινόντουσαν παλιά;»

Και πράγματι! Οποιος είναι αδαής, θα πέταγε τη σκούφια του από χαρά. Εκτός φυσικά αν είναι ενημερωμένος ή πρωθυπουργός! Διότι υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις οι οποίες δεν είναι γνωστές ή ξεχνιούνται στο πέρασμα του χρόνου. Πράγματι δοκιμαστική λειτουργία του τρένου γίνεται στην απόσταση από το αμαξοστάσιο μέχρι το Συντριβάνι. Τα υπόλοιπα όμως τα εξηγεί ο πρώην πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.».

Οπως λέει, «η δοκιμαστική λειτουργία του τρένου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα δοκιμαστικά δρομολόγια τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιούνται ήδη διότι δεν έχει γίνει ακόμη ούτε καν η παραλαβή των ηλεκτρονικών συστημάτων που χρειάζονται, καθώς το Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως είναι γνωστό, δεν θα έχει οδηγό και όλα τα συστήματα είναι αυτόματα. Για να γίνει κατανοητό το ζήτημα πρέπει να πούμε ότι μόνο τα δοκιμαστικά δρομολόγια -το σταμάτημα των συρμών σε όλες τις στάσεις, άνοιγμα και κλείσιμο θυρών κ.λπ.- θα διαρκέσουν, όπως είναι υπολογισμένο, 18 μήνες.

Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να είναι έτοιμοι όλοι οι αυτοματισμοί». Σε συνέχεια μάλιστα των δηλώσεων του πρωθυπουργού, που για πρώτη φορά μίλησε για ολοκλήρωση του έργου το 2024, ο κ. Μυλόπουλος υποστηρίζει για πολλοστή φορά πως «το έργο θα ολοκληρωθεί το 2025» και ότι τώρα η κυβέρνηση δίνει μόνο υποσχέσεις «με τη βεβαιότητα ότι δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση». Σχολιάζοντας δε τις διαρκείς αναφορές της κυβέρνησης σε έργα- μουσαμάδες της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, λέει πως «αν ήταν μουσαμάδες τα έργα που προχώρησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τότε και το Μετρό του Πειραιά που εγκαινίασαν μουσαμάδες είναι κι αυτό. Αφού τους παραδώσαμε περισσότερο από το 80% του έργου τελειωμένο το 2019… Καμία σοβαρότητα. Ολα για την προπαγάνδα».

πηγή efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα