Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟΣΕΘ: Τα Πυλαιώτικα αποκτούν λεωφορειακή σύνδεση

ΟΣΕΘ: Τα Πυλαιώτικα αποκτούν λεωφορειακή σύνδεση

Η περιοχή Πυλαιώτικα της Θεσσαλονίκης, η οποία βρισκόταν ουσιαστικά εκτός λεωφορειακής σύνδεσης, θα αρχίσει να εξυπηρετείται από την Πρωτοχρονιά, μετά από απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την τροποποίηση λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 11 που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, προκειμένου να εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η περιοχή Πυλαιώτικα.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου και για όλες τις μέρες της εβδομάδας, τόσο κατά τη χειμερινή όσο και κατά τη θερινή περίοδο, τίθεται σε λειτουργία η γραμμή 11Τ, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Χαριλάου.

Η διαδρομή μετάβασης της λεωφορειακής γραμμής 11Τ είναι η ακόλουθη: Τ.Σ. Πυλαίας – Τ.Σ. Χαριλάου: Δελφών – Πρασακάκη – Εγνατία – Προφήτη Ηλία – Πολυτεχνείου – Εγνατία – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Βεργίνας – Γεωργίου Γεννηματά – Μιχαήλ Ψελλού – Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Αλέξανδρου Υψηλάντου.

Η διαδρομή επιστροφής είναι η ακόλουθη: Τ.Σ. Χαριλάου – Τ.Σ. Πυλαίας: Αλέξανδρου Υψηλάντου – Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Μιχαήλ Ψελλού – Γεωργίου Γεννηματά – Βεργίνας – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πρασακάκη – Δελφών.

«Στον ΟΣΕΘ προχωράμε στο σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της νέας εποχής, όμως δεν ξεχνάμε την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των μετακινουμένων», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «την τελευταία δεκαετία περιοχές όπως τα Πυλαιώτικα, η Νέα Ελβετία και Αλλατίνη, αναπτύχθηκαν οικιστικά, χωρίς όμως να έχουν ικανοποιητική σύνδεση αστικής συγκοινωνίας. Σήμερα που το οδικό δίκτυο είναι πληρέστερο, μαζί με τον ΟΑΣΘ δεχθήκαμε προτάσεις του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και καταλήξαμε σε ένα λειτουργικό σχέδιο τοπικής γραμμής, ικανοποιώντας το παλαιό αίτημα του Δήμου».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα