Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν με το ζόρι κάποιον που δεν ήθελαν»

«Οι Θεσσαλονικείς πληρώνουν με το ζόρι κάποιον που δεν ήθελαν»

Πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε κάτι στην διοίκηση του κεντρικού δήμου της Θεσσαλονίκης πρώτη φορά στα χρονικά… Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε αλλά …μειοψηφικά το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης με 18 ψήφους υπέρ και 19 κατά. Όπως είχε γράψει το seleo.gr oι αρνητικές ψήφοι ξεπέρασαν τις θετικές, ωστόσο το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του κεντρικού δήμου «πέρασαν», διότι ο νόμος προβλέπει τη μη έγκρισή του μόνο εάν η αντιπολίτευση προτείνει στον αντίποδα ένα διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα. Σε αυτή την περίπτωση, η αντιπολίτευση δεν προχώρησε σε νέα πρόταση ή σε τροποποιήσεις του υπάρχοντος τεχνικού προγράμματος, κάτι που δίνει το «πράσινο φως» σε αυτό της διοίκησης έστω και αν λάβει μόνο μία ψήφο!

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι σύμβουλος βιώσιμης κινητικότητας έχει τοποθετηθεί ο Δημήτρης Μήτρου, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβας όμως απέτυχε να εκλεγεί. Ωστόσο ο δήμαρχος παρέβλεψε ότι οι δημότες δεν ψήφισαν τον κ. Μήτρου, και εκείνος τον έβαλε σε μια σημαντική θέση, «δηλαδή να πληρώνουν, με το ζόρι, οι δημότες κάποιον που δεν ήθελαν», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του ο Άκης Λαζάρου, πρόεδρος του σωματείου Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει αναλυτικά ο κ. Λαζάρου «Μεταξύ των «συμβούλων» του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι κι ο αποτυχών να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μήτρου.
Τοποθέτηθηκε από τον Δήμαρχο, ως σύμβουλος βιώσιμης κινητικότητας, παρεβλεπόντας το γεγονός ότι δεν έχει την αποδοχή των δημοτών.
Προφανώς ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκρινε ότι κάκιστα οι Θεσσαλονικείς δεν τον επέλεξαν κι ότι ο ίδιος οφείλει να διορθώσει αυτό το λάθος.
Δηλαδή να πληρώνουν, με το ζόρι, οι δημότες κάποιον που δεν ήθελαν !
Είναι παντελώς αντιδεοντολογικο ο Δημήτρης Μήτρου να εμφανίζεται, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ως εκτελεστικό όργανο της Βιώσιμης Κινητικότητας, καθώς δεν την δέσμευει δια της υπογραφής του.
Είναι άκομψο με «χορηγουμενες »!!! δημοσιεύσεις στα social media, αδιάφορο αν ο ίδιος επιβαρύνεται με το κόστος, να προβάλλει τα έργα της Βιώσιμης Κινητικότητας.
Σε δε τελευταία δημοσίευση του για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο εξήρε, αποφάσισε ότι όποιος σχολίαζε ότι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 19 ΚΑΤΑ 18 ΥΠΕΡ, πρέπει να μπλοκάρεται.
Ύφος και πρακτικές που διακρίνουν πρόσωπα που δεν έχουν θέση στα κοινά».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα