Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Ξεγύμνωσαν» τον Ζέρβα - «Δεν υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης»

«Ξεγύμνωσαν» τον Ζέρβα – «Δεν υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης»

«Η οικονομική επιτροπή είναι το πιο αποφασιστικό όργανο του δήμου Θεσσαλονίκης, από την άλλη όμως δεν υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά της, επειδή εσείς ως διοίκηση Ζέρβα έχετε επιλέξει ένα ολισθηρό δρόμο». Αυτό τόνισε  κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου χθες η επικεφαλής της παράταξης ‘’Θεσσαλονίκη Μαζί’’, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Δεν ενημερώνεται το σώμα για τις κρίσιμες αποφάσεις», είπε η ίδια και παρέθεσε μια σειρά από αποφάσεις για τις οποίες ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, η κα Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι «υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ανάθεση μελετών. Απαξιώνεται συστηματικά τις υπηρεσίες του δήμου που μπορούν να φέρουν εις πέρας και τις μελέτες και τις υλοποιήσεις των έργων».

«Η πόλη ζητάει απαντήσεις και εσείς κ. Ζέρβας δεν τις δίνεται», επεσήμανε.

Η κα Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στο ποσό της δανειακής σύμβασης. «Πρόκειται για δημόσιο χρήμα, για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσετε για το πώς θα το αξιοποιήσετε. Είναι υπέρογκο το ποσό, σας ζητούμε να το τεκμηριώσετε και δεν δίνεται στοιχειωδώς τεκμηρίωση. Είστε λοιπόν υπόλογοι απέναντι στους πολίτες».

Επιπλέον η κα Νοτοπούλου σχολίασε ότι «υπάρχει ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων. Την εθνική νομοθεσία την κάνατε κουρελόχαρτο από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο covid. Πήρατε την κατά παρέκκλιση εθνική νομοθεσία διάταξη για απευθείας αναθέσεις για να κάνετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι με το χρήμα των δημοτών».

Στη συνέχεια η κα Νοτοπούλου όταν αναφέρθηκε στα λεωφορεία από την Λειψία που αγόρασε η διοίκηση Ζέρβα με τα χρήματα των δημοτών και εν τέλει τα περισσότερα από αυτά τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, οπότε δεν συνεισφέρουν κάτι στην αντιμετώπιση του προβλήματος στον ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Πέτρος Λεκάκης ζητούσε επίμονα από την κα Νοτοπούλου να κλείσει την ομιλία της.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα