Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝοτοπούλου σε Ζέρβα: κ. Δήμαρχε είναι η ώρα της Δημοκρατικής Ευθύνης

Νοτοπούλου σε Ζέρβα: κ. Δήμαρχε είναι η ώρα της Δημοκρατικής Ευθύνης

Σκληρή κριτική ασκεί με ανακοίνωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφορικά με αφορμή τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Μάλιστα, η κα Νοτοπούλου καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να «γίνει ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας».

 

«Μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους και σήμερα τορπιλίζει ο ίδιος το κλίμα στέλνοντας τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ σε μια επίδειξη δύναμης, ενώ χθες βράδυ οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν πάρει απόφαση για λήξη της κατάληψης», αναφέρει η κα Νοτοπουλου.

 

Σημειώνει ότι: «Η παράταξη Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτού του είδους της βίαιες εκδικητικού τύπου κυβερνητικές πρακτικές που μόνο σκοπό έχουν να επιδείξουν στους πολίτες το «ποιος έχει ή …δικαιούται να έχει… τον τελευταίο λόγο» από τη στιγμή που ήταν ειλημμένη και δημοσιοποιημένη η απόφαση λήξης της κατάληψης. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν επιλέξει το δρόμο της όξυνσης και της καταστολής με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την απόγνωση που δημιουργούν οι πολιτικές τους».

Η κ. Νοτοπούλου σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «Η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει την πόλη μας σε σκοτεινές, μακρινές εποχές που άφησαν βαρύ αποτύπωμα στη μνήμη μας. Είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να μπούμε μπροστά όλοι μαζί, το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο, οι κοινοβουλευτικές εκπροσωπήσεις της πόλης, οι κοινωνικοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, να προστατεύσουμε την κοινωνική ειρήνη και να μην επιτρέψουμε στον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να μετατρέψουν την πόλη μας και το Πανεπιστήμιο μας σε πεδίο μάχης».

 

Όπως η ίδια υπογραμμίζει: «Το δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες να παρέμβει ενεργητικά και να εναντιωθεί στην πολιτική της έντασης, στην καταστολή και τον αυταρχισμό που οδηγεί στην παράλυση της πόλης.
Να προστατεύσει τους πολίτες από τη βία και τον διχασμό».

Τέλος, καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο να «γίνουμε ασπίδα προστασίας της Δημοκρατίας. Κ. Δήμαρχε, είναι η ώρα της Δημοκρατικής Ευθύνης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα