Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝικηφορίδης: Μας αγνοεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον Κήπο του Νερού

Νικηφορίδης: Μας αγνοεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον Κήπο του Νερού

Θλίψη είχαν προκαλέσει οι εικόνες από τον Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που έδειχναν πως το άλλοτε όμορφο σημείο είχε μετατραπεί βάλτο με τα ψαράκια να πεθαίνουν να γίνονται τροφή για τα γεράκια και όλα αυτά να γίνονται θέαμα για εκατοντάδες περιπατητές που περνούσαν από το σημείο.

Μετά την δημοσιοποιήσει το προβλήματος από το Πρόδρομο Νικηφορίδη, τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας, ο Δήμος αποφάσισε να κάνει τα αυτονόητα που έπρεπε να είχε πράξει εδώ και καιρό να κάνει δηλαδή τις απαραίτητες εργασίες (που δεν είχε κάνει τόσο καιρό για αυτό τον λόγο ο Κήπος του Νερού έγινε βάλτος).

Ο κ.Νικηφορίδης με νέα ανάρτηση του αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κήπος, ο οποίος για μία δεκαετία λειτουργούσε άψογα, όπως επισημαίνει. Επίσης τονίζει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αγνοήσει επιδεικτικά τις αναφορές που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες σχετικά με το θέμα, ενώ δεν κρύβει τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν από τις διαδικασίες εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Πρόδρομος Νικηφορίδης σε ανάρτηση του:

«Επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν παίζουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όταν πρόκειται για θέματα πολύ σοβαρά, επειδή απαιτούμε και οι Αντιδήμαρχοι μας να συμπεριφέρονται ως μεγάλα παιδιά γιατί αντικαθιστούν τον Δήμαρχο και επειδή το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν βαριές κατηγορίες για μεγάλα λάθη σε ότι αφορά τον Κήπο του Νερού ο οποίος λειτούργησε άψογα για μία δεκαετία, είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Στην ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος μας λέει

1. Ότι μόνο τώρα ξεκίνησαν να συνεργάζονται για το κοινό καλό οι δύο αρμόδιες υπηρεσίες, η Υπηρεσία Κατασκευών και η Υπηρεσία Πρασίνου. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε συνεργασία. Είναι αυτό μία μεγάλη αλήθεια που μας έκρυβαν τόσα χρόνια; Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Αντιδήμαρχο που τα κατάφερε; Μήπως πρέπει να υπάρξει μία κοινή δήλωση των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου για αυτή την εφιαλτική αποκάλυψη;

2. Μας αποκαλύπτει ότι υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη, δηλαδή ότι ο νυν διευθυντής της Υπηρεσία Κατασκευών που ήταν επιβλέπων του έργου δεν έκανε σωστά τη δουλειά του! Επειδή όλοι εμείς δεν γνωρίζουμε το θέμα, επειδή μας αφορά θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς έγινε, γιατί ο νυν διευθυντής το άφησε να γίνει και τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

3. Μας αποκαλύπτει ότι έγιναν μελετητικά λάθη σε ότι αφορά την Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη. Εμάς τους αρχιτέκτονες δεν μας συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο. Όμως επειδή ήμουν εκπρόσωπος όλης της ομάδας μελέτης, επειδή η μελέτη αυτή έγινε με πρωτόγνωρη αφοσίωση και καλή συνεργασία, επειδή πολλοί νυν διευθυντές ήταν επιβλέποντες της μελέτης, όπως ο νυν διευθυντής Πρασίνου, επειδή το αποτέλεσμα ήταν άριστο, επειδή για 10 χρόνια λειτούργησε άψογα, δεν μπορώ να δεχτώ μία τέτοια κατηγορία χωρίς στοιχεία. Η μελέτη εγκρίθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ΕΣΠΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό που υποψιάζομαι, γράφω υποψιάζομαι γιατί κρύβουν πολλά κάτω από το χαλί, είναι ότι πράγματι κάτι δεν δούλεψε σωστά. Κάτι που αποσιώπησαν. Κάτι που δεν τους ανησύχησε ακόμα και όταν πριν από ένα χρόνο επισημάναμε τα προβλήματα με τον Κήπο του Νερού. Θα επισυνάψω το σχετικό έγγραφο. Δυστυχώς δεν μας ακούν ποτέ, αρνούνται την συνεργασία μας, αυτό το γράφω γιατί κάποιοι λένε γιατί δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Δυστυχώς δεν μπορείς να τα βρεις με κάποιον που σε αγνοεί! Φοβάμαι για τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου. Με περισσή έπαρση δηλώνει ότι «Ο κήπος θα παραδοθεί πολύ καλύτερος».

Τους φοβάμαι, τους φοβάμαι γιατί βλέπω να δουλεύουν με μεγάλα μηχανήματα, θα καταστρέψουν τους μαρμάρινους κυβόλιθους, ποιος στατικός τους είπε ότι μπορεί πάνω σε αυτούς τους κυβόλιθους να κυκλοφορεί φορτηγό; Κανείς δεν τους το είπε γιατί δεν ρώτησαν! Θα μπορούσα να γράφω όλη την εβδομάδα για όλα αυτά και άλλα πολλά. Προς το παρόν περιμένω αποδείξεις για αυτές τις δηλώσεις, περιμένω ονόματα, περιμένω να μάθω ποια είναι η νέα και σωστή Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, περιμένω την δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα