Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει λόγο για εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ.

«Η αστυνομία εκφοβίζει και ξυλοκοπεί τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ. Μια εβδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ» σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«H αστυνομία, η οποία παραμένει εντός του πανεπιστημίου, με πρόσχημα τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται στη σχολή του Βιολογικού, πριν απο λίγο επιτέθηκε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου/λάμψης σε φοιτητές/τριες που ζητούσαν ειρηνικά την αποχώρηση της.

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ χτυπούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ώρα των μαθημάτων τους ο πρύτανης Παπαϊωάννου διαλέγει πλευρά υπέρ της καταστολής και όχι της εκπαίδευση.

Ο πρύτανης των ΜΑΤ και το υπουργείο είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτές τις εικόνες. Δε θέλουν ούτε την προστασία των φοιτητών, ούτε την δημιουργία ενός καλύτερου πανεπιστημίου. Θέλουν καταστολή, φόβο, face control και αυταρχισμό στις σχολές μας».

«Το μέλλον που θέλουν να πλάσουν είναι ζοφερό και δε μας χωράει. Δε θα τους περάσει. Η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, για αυτό και το σχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά» καταλήγει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα