Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝεάπολη: Βανδαλισμό των γραφείων του με ναζιστικά σύμβολα καταγγέλλει το ΚΚΕ

Νεάπολη: Βανδαλισμό των γραφείων του με ναζιστικά σύμβολα καταγγέλλει το ΚΚΕ

Σε καταγγελία των βανδαλισμών της πρόσοψης των γραφείων του στην Νεάπολη με αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικά συνθήματα προχώρησε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μια επίθεση η οποία σημειώθηκε λίγες μέρες πριν την εκδήλωση μνήμης προς τιμή του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, κ. Τάσου Μαγκλαρίδη, την 28η Οκτωβρίου1980, από αστυνομικούς, που αιματοκύλισαν την τότε παρέλαση των αγωνιστών της Ε.Α.. Ακόμα αναφέρεται πως:

“Η επίθεση στα γραφεία μας έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή της Νεάπολης σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων λαϊκών οργανώσεων και φορέων, με τις οποίες βέβαια δεν ασχολείται η αστυνομία. Είναι απόλυτα λογικό να ενοχλούνται από την πρωτοπόρα δράση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οι ιδεολογικοί και φυσικοί απόγονοι των Χιτλερικών, που λεηλάτησαν τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη και άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Έλληνες πατριώτες.

Εξοργίζονται από την πολιτική πρόταση του Κόμματος τα τσιράκια των αφεντικών και οι διάφοροι μηχανισμοί του συστήματος των πολέμων και της εκμετάλλευσης, γιατί ακριβώς στοχεύει στην καρδιά του συστήματος. Σε αυτές τις δύσκολες για το λαό συνθήκες και ενώ η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα τόσο στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, με την απόλυτη συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ, όσο και στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, ενοχλεί ακόμα πιο πολύ η δράση του ΚΚΕ. Θα πρέπει βέβαια τα φασιστοειδή να γνωρίζουν, ότι «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές», ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Στην ιστορία του πέρασε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Ίσα-ίσα θα εντείνει τη δράση του, ώστε πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.”

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Νεάπολης να καταδικάσει τις συγκεκριμένες προκλήσεις, δυναμώνοντας την δράση του για την απομόνωση των νοσταλγοί των Ναζί, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση προς τιμή του κ. Τάσου Μαγκλαρίδη, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα