Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέο πάρκο στην Καλαμαριά. Πού βρίσκεται (ΦΩΤΟ)

Νέο πάρκο στην Καλαμαριά. Πού βρίσκεται (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία στο πάρκο Λιανίδη που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στην Επέκταση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών  Υπερεσίων, κ. Ναταλία Παντελίδου.

Το πάρκο Λιανίδη που βρίσκεται επί  των οδών Λιανίδη, Χαλδαιοπούλου και Δεληγιαννίδη δημιουργήθηκε με σκοπό την  αύξηση του χώρου πρασίνου, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του χώρου, τη δημιουργία σημειακών χώρων συγκέντρωσης και αναψυχής και την ομαλή κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την επίστρωση του πεζοδρομίων με πλάκες πεζοδρομίου και την διαμόρφωση του χώρου πρασίνου, δημιουργώντας αλληλουχία επιφανειών πρασίνου και υδατοδιαπερατών υλικών επίστρωσης με την παράλληλη οριοθέτηση καθιστικών ενοτήτων. Για τον σχεδιασμό του χώρου επιλέχθηκε η δημιουργία μιας ενιαίας ελικοειδούς διαδρομής από κεραμικό δάπεδο (υδατοπερατή επιφάνεια) η οποία στην διαδρομή της συναντά τέσσερεις καθιστικές ενότητες. Στα καθιστικά αυτά σημεία εκτός από παγκάκια τοποθετούνται τραπέζια με μεμονωμένα σκαμπό για την δημιουργία ενοτήτων αναψυχής, για επιτραπέζια παιχνίδια , ζωγραφική, πικ-νικ και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Καθιστικά σημεία τοποθετούνται και κατά μήκος ελεύθερων διαδρομών που ενοποιούν την κεντρική διαδρομή με τους γύρω πεζοδρόμους. Στην είσοδο του ενός πεζόδρομου διαμορφώνεται ένα σημείο στάσης και διαθέτει όλον τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό, κάδους ανακύκλωσης, παγκάκια και τον απαραίτητο φωτισμό. Ο συνδυασμός της χρήσης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των επιφανειών και στοιχείων φύτευσης, επιφέρει θερμική άνεση στην περιοχή και την αποφυγή μεγάλων θερμοσυσσωρεύσεων.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και  η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφτηκαν κι άλλα πάρκα της περιοχής, προκειμένου να εξετάσουν την κατάστασή τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα