Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέος γύρος εμβολιασμών σε ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Νέος γύρος εμβολιασμών σε ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με έναν νέο κύκλο πραγματοποίησης εμβολιασμών σε ΚΑΠΗ, αλλά την έναρξη εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, συνεχίζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τον αγώνα και τις παρεμβάσεις του για τον εμβολιασμό της κοινωνίας και την ενίσχυση του τείχους ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.
Για δεύτερη φορά, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης για τον εμβολιασμό των πολιτών με εμβόλιο Pfizer. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς ταλαιπωρία αφού η διαδικασία θα εξελιχθεί χωρίς ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας. Συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί θα γίνουν:

► ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 // 9 π.μ.-5 μ.μ.
Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών
Μεσολογγίου & Περγάμου 3, Συκιές

► ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 // 9 π.μ.-5 μ.μ.
Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης
Κουντουριώτη 29, Νεάπολη

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαντική είναι η συμβολή του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), το οποίο έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ έναν ιατρό και μια νοσηλεύτρια για την υποστήριξη της διαδικασίας, όπως επίσης και όχημα μετακίνησης των στελεχών των Κινητών Μονάδων.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες τα Δημοτικά Πολυϊατρεία των δύο ΚΑΠΗ μετατράπηκαν σε Εμβολιαστικά Κέντρα, στα οποία προσήλθε πληθώρα πολιτών. Κατά το διήμερο 13-14.12.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 251 εμβολιασμοί πολιτών (118 στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και 133 στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης), από τους οποίους οι 46 αφορούσαν την πρώτη δόση, οι πέντε τη δεύτερη και οι 200 την τρίτη.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Την ίδια ώρα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών οργανώνει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών προκειμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για την προστασία τους από τον κορωνοϊό Covid-19.

Ήδη το ενημερωτικό φυλλάδιο που τυπώθηκε έχει παραληφθεί και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διακινηθεί και να διανεμηθεί σε όλη την έκταση του δήμου. Για τον σκοπό αυτόν, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, οργανώνονται κλιμάκια που θα αποτελούνται από δημοτικούς συμβούλους.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της ειδικής απόφασης που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η έκδοση ανακοίνωσης, την οποία υπογράφουν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ως επικεφαλής της διοικούσας παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», ο Ηλίας Ζάχαρης («Κοινωνική Συνεργασία») και Λάζαρος Ωραιόπουλος («Άλμα στο Μέλλον»).

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις καλούν άπαντες «να σκεφτούμε με τη λογική και να αποβάλουμε τις φοβίες μας, αντιμετωπίζοντας τον εμβολιασμό ως ευκαιρία ανάσχεσης ενός τραγικού εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές μας» και απευθύνουν κάλεσμα «για να υπερασπιστούμε, να στηρίξουμε και να διαδώσουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού. Να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους ζωή άλλα και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

«Η κοινωνία μας βρίσκεται σε μάχη με το χρόνο. Η υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ομόφωνα υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, παροτρύνοντας όλες τις δημότισσες και τους δημότες να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα στον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα