Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέες χολιγουντιανές ταινίες το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη

Νέες χολιγουντιανές ταινίες το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer”, της τρίτης κατά σειρά κινηματογραφικής παραγωγής της MillenniumMedia σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic μετά τις “TheEnforcer” (“Barracuda”) και “The Expendables 4” που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Το κατασκοπευτικό θρίλερ σε σενάριο τωνHannaWeg (SeptembersofShiraz) καιMattJohnson (IntotheBlue), τοοποίο σκηνοθέτησε ο RennyHarlinμε πρωταγωνιστές τον AaronEckhart και τη NinaDobrev, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, με την πόλη για πρώτη φορά να αποτελεί το φόντο, στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή της ταινίας. Υπενθυμίζεται ότι η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, ωστόσο οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Σκηνικό της ταινίας αποτέλεσαν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου, του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Μετρό, καθώς επίσης και η περίφημη παραλία Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής.

Στην ταινία συμμετείχαν Έλληνες ηθοποιοί και κασκαντέρ και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί, ενώ εργάστηκαν πολλοί Έλληνες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα και εξειδικεύτηκαν στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.Έλληνες, εξάλλου, θα εργαστούν και στο postproduction, το οποίο επίσης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η Millenium Media προγραμματίζει τα γυρίσματα και άλλων σημαντικών κινηματογραφικών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινώσει όταν οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες.

Ταυτόχρονα, σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκονται τα κινηματογραφικά στούντιο που δημιούργησαν στην περιοχή της Θέρμης ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας JohnKalafatis σε συνεργασία με τα Nu Boyana FilmStudios της Βουλγαρίας. Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν οχτώ αποθήκες, σταδιακά θα ανακαινιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές, αλλά και τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές και να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη κομβικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα