Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέες στάσεις αστικών λεωφορείων στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Νέες στάσεις αστικών λεωφορείων στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων καλαίσθητων στάσεων-στεγάστρων για την εξυπηρέτηση των επιβατών του ΟΑΣΘ. Εκτός από την τοποθέτηση των νέων στάσεων, συνεργεία του δήμου προέβησαν σε παρεμβάσεις με την κατασκευή και ραμπών για την ασφαλέστερη επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών της αστικής συγκοινωνίας. Ο Δήμος ανταποκρινόμενος στην Πρόσκληση του Τμήματος Προγραμμάτων και Διαχείρισης Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών, για  χρηματοδότηση μέσω του  προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»,  προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση των 18 (δεκαοκτώ ) συνολικά στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων, αποσκοπώντας στην ασφαλή  μετακίνησή του επιβατικού κοινού του Δήμου μας και στην προστασία από τις επικρατούσες κάθε φορά καιρικές συνθήκες.

Τα στέγαστρα είναι διαφορετικών τύπων, ώστε  να εναρμονίζονται πλήρως με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε θέσης εγκατάστασής τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η διευκόλυνση των δημοτών, χωρίς να παρακωλύεται η εμπορική δραστηριότητα στο Δήμο μας.

Όλα τα στέγαστρα είναι  κατασκευασμένα με υλικά  υψηλών μηχανικών και χημικών ιδιοτήτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Είναι ενεργειακά αυτόνομα και διαθέτουν φωτοβολταϊκό  σύστημα  παροχής ηλεκτρικής ενέργειας  για την κάλυψη της λειτουργίας φωτισμού τους και τη δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς και οποιασδήποτε άλλης συσκευής που είναι εγκατεστημένη σε αυτά.

Στα μεγαλύτερα στέγαστρα υπάρχει ηλεκτρονική πινακίδα Led μεταβλητών μηνυμάτων, η οποία παρέχει απευθείας δυναμική πληροφόρηση – σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ -προς το επιβατικό κοινό ως προς την ώρα άφιξης των λεωφορείων αλλά και  μηνύματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Η πινακίδα  έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής ηχητικής ανακοίνωσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.  και υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή τοποθέτηση ασύρματου δικτύου Wi – Fi  διασποράς της πληροφορίας σε απόσταση τουλάχιστον 50m.

Φωτογραφίες – https://www.ampelokipi-menemeni.gr/topothetithikan-nees-staseis-astikon-leoforeion/

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα