Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέα rapid test στη Θεσσαλονίκη - Πού και πότε

Νέα rapid test στη Θεσσαλονίκη – Πού και πότε

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη, δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες και τα σημεία διεξαγωγής.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την προσεχή εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν drive through tests (μέσα από το αυτοκίνητο), στην περιοχή του Άλσους του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο της Θέρμης προς Πανόραμα, στην έξοδο προς Χαριλάου. Οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Στο πλαίσιο ελέγχων οι οποίοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού, σε σύνολο 180 rapid test βρέθηκαν 8 θετικά (4.44%) τα οποία αφορούν σε 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43.5 έτη.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέοι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε πεζούς την Τρίτη 4 Μαΐου από τις 10π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο ισόγειο του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 24) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊου και εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας να τηρούν τα μέτρα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών του Αγίου Πάσχα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αύξησης της διασποράς λόγω του εφησυχασμού των πολιτών. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα