Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝέα διαμαρτυρία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Νέα διαμαρτυρία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου, φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά μεταξύ άλλων στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι: “Παλεύουμε ενάντια:
Στο νομοσχέδιο Κεραμέως
Στις διαγραφές φοιτητών – τη θέσπιση ορίων φοίτησης
Στη πανεπιστημιακή αστυνομία, τις κάμερες, τις κάρτες εισόδου, τις πειθαρχικές διώξεις, τις χουντό-απαγορεύσεις
Στη μείωση εισακτέων. Κάτω η βάση εισαγωγής και οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής
Στην επιβολή διδάκτρων”.

“Από τις συγκεντρώσεις της 14/1 και της 21/1 είναι φανερό πως οι φοιτητικές κινητοποιήσεις αναπτύσσουν μια δυναμική, η οποία πρέπει να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα. Η «Κίνηση δυνάμεων – φοιτητών ενάντια στο ν/σ Κεραμέως» θέλει να συμβάλλει, ώστε να οργανώσουν οι σύλλογοι και οι αγωνιζόμενοι φοιτητές τις δράσεις τους εν όψει των νέων πανελλαδικών κινητοποιήσεων της 28/1.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να περάσει το νέο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη για τα πανεπιστήμια, ούτε να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για την ύψωση ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών. Η απάντηση μας πρέπει να συνεχίσει να δίνεται στον δρόμο με ολοένα καλύτερους όρους, με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, έχοντας σαν βάση τον συντονισμό και την ενότητα του κινήματος στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης. Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα