Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜπαράζ ελέγχων στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Μπαράζ ελέγχων στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ, παράλληλα, συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Με προσωπικό που στελεχώνει Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης, Γραφεία Συντονισμού και Επιχειρήσεων, Τμήματα Αλλοδαπών και Επιστροφών και αυξημένη ευαισθησία στο κομμάτι που αφορά στη διαχείριση υποθέσεων, αναφορικά με πρόσφυγες, μετανάστες και ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, επιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις:

εντοπισμού ατόμων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
εντοπισμού αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα
παράνομων ή μη ελληνοποιήσεων
παράνομης παροχής καταλύματος σε αλλοδαπούς που διέμεναν στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα κ.α.
Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο ύψος των κόμβων Κερδυλλίων και Προφήτη, αντίστοιχα, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων οι δύο οδηγοί, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρείς οδηγοί (2 αλλοδαποί – 1 ημεδαπός) κι ένας αλλοδαπός συνοδηγός, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν άτομα που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Αγίου Αθανασίου, αντίστοιχα, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα