Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜηχανιώνα: Το «αλαλούμ» με τη θερινή πεζοδρόμηση της οδού Πολυτεχνείου

Μηχανιώνα: Το «αλαλούμ» με τη θερινή πεζοδρόμηση της οδού Πολυτεχνείου

- Advertisement -

Ένας νέος κύκλος συζητήσεων άνοιξε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, με την «επεισοδιακή» πεζοδρόμηση της οδού Πολυτεχνείου να βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο.

Το πάγιο «αίτημα» δεκάδων πολιτών για τη θερινή πεζοδρόμηση πολυσύχναστων οδών έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη διάρκεια της τελευταίας  τακτικής του συνεδρίασης, την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

 

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ η πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Πολυτεχνείου θα έπρεπε να έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, μια “μεταβολή” της προηγούμενης απόφασης έφερε τα πάνω κάτω.

Το «κλείσε – άνοιξε» της Πολυτεχνείου

Πιο συγκεκριμένα, το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων, είχε εγκρίνει με αυξημένη πλειοψηφία (17 υπέρ, 9 κατά) την πιλοτική πεζοδρόμηση τμήματος της παραλιακής οδού Πολυτεχνείου στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μηχανιώνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και δίκυκλων επί της οδού Πολυτεχνείου, θα ξεκινούσε από την 1η Ιουλίου, και θα αφορούσε τον αποκλεισμό των οχημάτων από το ύψους του πεζόδρομου (πρώην σινεμά Κτενίδη) έως το πρώην κατάστημα εστίασης JANNI, και κατά τις ώρες 18:00 έως 01:00, προκειμένου όπως αναφέρονταν «να αποφευχθεί ο κίνδυνος τυχόν ατυχημάτων και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για ενήλικες και παιδιά, που συγκεντρώνονται καθημερινά στα καταστήματα εστίασης και στο χώρο της Πλατείας».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, το θέμα των πεζοδρομήσεων έφερε ξανά στο «τραπέζι» η αντιπολίτευση. Το θέμα «άνοιξε» με ερώτημά που απηύθυνε στον δήμαρχο, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Πάττυ Πασχαλίδου. Η κα. Πασχαλίδου διερωτήθηκε γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη η πεζοδρόμηση της οδού Πολυτεχνείου και «αν τελικά έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία απόφαση που λάβαμε ως Συμβούλιο».

Δείτε την τοποθέτηση της κας. Πασχαλίδου:

Απαντώντας στο ερώτημα της κας. Πασχαλίδου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, τόνισε ότι «η απόφαση του Τοπικού θα αλλάξει και θα κλείσει τελικά μόνο η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως» και εξήγησε: «Η Πολυτεχνείου είναι μια επιλογή που μπορεί να είναι λίγο πιο μαξιμαλιστική, πιο extreme, αφού μετά το πανηγύρι της Ν. Μηχανιώνας θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση της Πλατείας. Νομίζω ότι είναι μια επιλογή που μπορούμε να την εξετάσουμε αφού γίνει η αναμόρφωση της Πλατείας και να μην προσχωρήσουμε άμεσα σε τέτοιες αλλαγές, γιατί πρόκειται για μια περιοχή με δύσκολη διαρρύθμιση».

Δείτε την απάντηση του κ. Τζέκου:

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθαρίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής η οδός Πολυτεχνείου -κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ.- δεν θα πεζοδρομηθεί τελικά, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ο λόγος.

eThermaikos

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα