Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜητσοτάκης - ΔΕΘ: Τι είπε για Μετρό, ανάπλαση ΔΕΘ, ΑΠΘ και έργα...

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τι είπε για Μετρό, ανάπλαση ΔΕΘ, ΑΠΘ και έργα υποδομής

Στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ήδη από την αρχή της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

ΑΠΘ

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη και το ΑΠΘ που απέκτησε ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρικής στα αγγλικά, με δίδακτρα 12.000 ευρώ. «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική ενέργεια που συζητήσαμε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, τον κ. Παπαϊωάννου και υλοποιήθηκε» και πρόσθεσε ότι «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ακμάζουσα με δυναμική, προσελκύει ξένες επενδύσεις. Είναι μία πόλη που προάγει την έρευνα και την παιδεία. Έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό».

Τα έργα υποδομής

Αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής, τα οποία μάλιστα είπε ότι είναι πάρα πολλά. «Θέλω να τονίσω τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις δεσμεύσεις που είχα κάνει. Οι Θεσσαλονικείς αντιλαμβάνονται ότι ήδη τα πράγματα στην πόλη τους αλλάζουν. Το χρονοδιάγραμμα του Μετρό είναι να ολοκληρωθεί στο τέλος του 23. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στα έργα που έχουμε δρομολογήσει», είπε.

ΔΕΘ

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ γνωστοποίησε ότι 11 στρέμματα στο βορειοανατολικό τμήμα, που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας, θα αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου και να αποδοθεί στους πολίτες.

«Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις για τη χρήση γης έχουμε ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες. Για παράδειγμα οι εργασίες για το πάρκο “Παύλος Μελάς” ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Οραματικό έργο επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολύ σημαντικό και το ογκολογικό νοσοκομείο. Βεβαίως υπάρχουν και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη», τόνισε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα