Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜε λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον δήμο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον δήμο Παύλου Μελά (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο δήμος Παύλου Μελά.

Θερμό ήταν το χειροκρότημα του κόσμου που εισέπραξαν οι σχολικές ομάδες που εκπροσώπησαν την μαθητική κοινότητα στις παρελάσεις, μαζί με τους πολιτιστικούςΕΘΝΙΚΗ Ε συλλόγους και τα λοιπά τμήματα που παρήλασαν. Του εορτασμού προηγήθηκε η τέλεση της δοξολογίας σε Ιερούς Ναούς της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα κατά τόπους μνημεία – ηρώα.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και στις τρεις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία, με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, κ. Δημήτρη Ασλανίδη, να παραβρίσκεται στην τέλεση της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στην Πολίχνη, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση της Σταυρούπολης επί της οδού Μπουμπουλίνας, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το δημαρχείο.

Στις εκδηλώσεις και στις παρελάσεις έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παύλου Μελά και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων. Τις παρελάσεις πλαισίωσαν μουσικά οι φιλαρμονικές του τμήματος πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά.

Από την πλευρά του δήμαρχος Παύλου Μελά στο εορταστικό μήνυμά του ανέφερε “Σήμερα, όπου υψώνεται η γαλανόλευκη και όπου χτυπά ελληνική καρδιά, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, γιορτάζεται η Ελληνική Επανάσταση και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Διπλή γιορτή που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για Ελευθερία και Ανεξαρτησία – αξίες οικουμενικές. Υπερηφάνεια για την Εθνική Παλιγγενεσία. Και εδώ, στον Δήμο μας, στον δήμο Παύλου Μελά τιμούμε αυτή τη μέρα. Η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας και ταυτόχρονα ευκαιρία για εθνική συλλογική αυτογνωσία. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!”.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα