Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜε λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με την μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Ωραιοκάστρου να στέλνει μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης παρελαύνοντας επί της οδού Κομνηνών κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Κομνηνών. Το ρυθμό έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου που άνοιξε την παρέλαση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια παρέλασαν μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Ωραιοκάστρου. Οι πολίτες χειροκρότησαν θερμά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς ενεργούς πολίτες του τόπου, που με την δυναμική παρουσία τους έστειλαν μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας και ελπίδας.

Φέτος, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ως ένδειξη τιμής για την πολύχρονη προσφορά τους προς τη νεολαία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Φέτος καμαρώσαμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν και να τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, έχουμε καθήκον να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και με τη σειρά μας να αγωνιστούμε και εμείς για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στις γενιές που έρχονται. Χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες μας, χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα