Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετρό Θεσσαλονίκης: Σε νοσοκομείο εργάτης- Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε νοσοκομείο εργάτης- Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες

Σε νοσοκομείο της πόλης  για ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκε σήμερα εργάτης στην κατασκευή του Μετρό

 

Ο 41χρονος Α. Ξ., ηλεκτρολόγος σε υπεργολάβο στο εργοτάξιο του αμαξοστάσιου του Μετρό,  περίπου στις 11 π.μ. αισθάνθηκε ζαλάδες, πόνο στο χέρι και ταχυκαρδία.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης εύχεται στον εργαζόμενο να ξεπεράσει άμεσα κάθε πρόβλημα τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, καθώς πρόκειται για την ίδια υπεργολαβία όπου πρόσφατα, στις 8 Ιούλη είχε σημειωθεί τραυματισμός εργαζόμενου που έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε πάνω σε σκάλα.

«Ο συνάδελφός μας εργάζεται στον ίδιο υπεργολάβο που είχαμε το ατύχημα συναδέλφου εξαιτίας πτώσης από ύψος πριν λίγες μέρες. Πιστεύουμε και επιβεβαιώνεται η θέση μας πως και αυτό το εργατικό ατύχημα είναι συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας που εδώ και μήνες οι συνάδελφοι δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα 6 μέρες την εβδομάδα. Αν δεν είναι αυτό εντατικοποίηση της εργασίας τότε τι είναι;», σημειώνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωση και απαιτεί άμεσα την εφαρμογή και τήρηση του 5ήμερου – 8ωρου για όλους τους εργαζόμενους στο έργο αλλά και στις Κατασκευές.

Παράλληλα, στο Συνδικάτο απαιτεί:

– Λήψη μέτρων προστασίας από τον καύσωνα.

– Παύση εργασιών στους 38 βαθμούς υπό σκιά.

– Μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων.

– Εντατικούς ελέγχους από το σώμα της Τεχνικής Επιθεώρησης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα