Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜενεμένη: Τέσσερις συλλήψεις για λαθρεμπόριο καυσίμων

Μενεμένη: Τέσσερις συλλήψεις για λαθρεμπόριο καυσίμων

- Advertisement -

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στην Μενεμένη καθώς, αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα άνευ αδείας και παραστατικών υγρά καύσιμα.

Σύμφωνα με την έρευνα σε οικία, όχημα και αποθηκευτικούς χώρους πρατηρίου υγρών καυσίμων μετά από σχετική καταγγελία οι αστυνομικές αρχές διαπιστώσαν ότι οι συλληφθέντες, αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα χωρίς άδεια και παραστατικά υγρά καύσιμα. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα τις μεταφορές πετρελαϊκών προϊόντων και εμπορευμάτων καθώς και έναν οδηγό βυτιοφόρου.

Από την έρευνα συνολικά εντοπίστηκαν δύο τόνοι και 351 λίτρα υγρών καυσίμων, τα οποία αποθηκεύονταν και διακινούνταν παράνομα χωρίς άδεια και παραστατικά. Οι συγκεκριμένες ποσότητες δεσμεύτηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. και λήφθηκαν δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, ενώ οι συνολικές δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις από τις ποσότητες αυτές ανέρχονται στα 2.039,27 ευρώ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και εν συνεχεία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα