Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη“Μένουμε Θεσσαλονίκη”: Αφιλόξενες οι παιδικές χαρές του κέντρου για τα παιδιά -...

“Μένουμε Θεσσαλονίκη”: Αφιλόξενες οι παιδικές χαρές του κέντρου για τα παιδιά – «Ο Δήμος, ως συνήθως, νίπτει τα χείρας»

«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αποδέκτες ολοένα και εντονότερων παραπόνων από νέους γονείς που διαμένουν στο κέντρο της πόλης, καθώς απ’ ότι φαίνεται το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό για τα παιδιά», αναφέρει η δημοτική παράταξη του δήμου Μένουμε Θεσσαλονίκη.

«Έτσι μαθαίνουμε λοιπόν, πως στη νέα παιδική χαρά της Ροτόντας, η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται μετά το μεσημέρι, πως εκείνη της Αριστοτέλους περιτριγυρίζεται από εγκληματικά στοιχεία· γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων ότι συχνά είναι απίστευτα βρώμικες (βέβαια ευθύνες έχουν γι’ αυτό και γονείς που αφήνουν σκουπίδια μέσα στις παιδικές χαρές, συνήθως μωρομάντηλα), και ότι ο κανονισμός τους παραβιάζεται συστηματικά από ασυνείδητους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που τις χρησιμοποιούν για τις ανάγκες των ζώων τους, ή από ανθρώπους κάθε ηλικίας που τώρα με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα χρησιμοποιούν τα παγκάκια τους για καφενείο.

Ο Δήμος, ως συνήθως, νίπτει τα χείρας του πιστεύοντας ότι ξεμπέρδεψε με το καθήκον του αφού αναπλάθει τις παιδικές χαρές βάσει των νέων οδηγιών ασφαλείας. Πώς, ή αν θα λειτουργούν αυτές μετά, δεν τον ενδιαφέρει, αφότου το δελτίο τύπου της παραλαβής τους κάνει τον γύρο των τοπικών ΜΜΕ. Θα μπορούσε, φυσικά, η δημοτική αστυνομία να εντάξει και την επίβλεψή τους στις περιπολίες της ή η δημοτική αρχή να ορίσει φύλακες για κάθε παιδική χαρά που να φροντίζουν για την καθαριότητά τους ή να ειδοποιούν για τυχόν καταστροφές (κάτι αντίστοιχο με τους σχολικούς τροχονόμους).

Πολλά θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος προκειμένου το κέντρο της πόλης να καταστεί φιλικότερο για τα παιδιά και τις νέες οικογένειες. Οι τελευταίες όμως δεν έχουν κυκλώματα, δεν προσφέρουν μαζικά ψήφους, ούτε θεωρούνται «in» από τους διαμορφωτές της τοπικής κοινής γνώμης. Και η μόνη ενασχόληση της διοίκησης Ζέρβα με το δημογραφικό, είναι ότι επιδιώκει να εξασφαλίζει τις ψήφους των Πολυτέκνων».

φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα