Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛητή Μυγδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον νοητό κυκλικό κόμβο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Σερρών

Λητή Μυγδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον νοητό κυκλικό κόμβο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Σερρών

Στην κυκλοφορία δόθηκε από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11 Ιουλίου το αναβαθμισμένο και με μονοδρομήσεις το έργο που αφορά στην αποσυμφόρηση και διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Σερρών στην Λητή.

Πρόκειται για εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε ένα σημείο-καρμανιόλα της Εθνικής οδού, στο οποίο κατά διαστήματα έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα, ενώ κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες δημιουργείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ειδικότερα οι εργασίες αφορούσαν στην ασφαλτόστρωση τμημάτων της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Σερρών μεταξύ της συμβολής της με την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Λητής-Δρυμού, καθώς και με την Εγνατία οδό. Ακόμα αναφορικά με τις μονοδρομήσεις πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:

  • Μονοδρόμηση του τμήματος της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Σερρών από το ύψος της επιχείρησης Γιαννακουδάκη έως την περιοχή ΑΡΤΟΖΑ, που ήταν διπλής κατεύθυνσης και με φορά κίνησης προς τις Σέρρες και τα χωριά της Μυγδονίας (Λητή – Μελισσοχώρι – Δρυμός).
  • Μονοδρόμηση του τμήματος της ΕΟ Θεσσαλονίκης – Σερρών, από την περιοχή ΑΡΤΟΖΑ έως της συμβολής της με τον κλάδο εισόδου προς την Εγνατία Οδό, (ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη) που ήταν επίσης αμφίδρομης κίνησης.
  • Για την ασφαλή είσοδο και έξοδο από τον υπάρχοντα οικισμό στην περιοχή Κάτω Δερβένι, αξιοποιήθηκε δημοτική, μέχρι πρότινος αδιέξοδη οδός, η οποία αφού συνδέθηκε με την Εγνατία Οδό, ασφαλτοστρώθηκε και μονοδρομήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γουτίκας, παραβρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ενημερωθεί από τα αρμόδια στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και επίβλεψε τις εργασίες διαγράμμισης και σήμανσης που ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ικανοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των διερχόμενων από την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας σε συνδυασμό με τις μονοδρομήσεις, ένα νοητό κυκλικό κόμβο, που ενισχύει την ασφάλεια και στοχεύει στην αποσυμφόρηση του μποτιλιαρίσματος, ειδικά στις ώρες αιχμής.
Πλέον τα οχήματα από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και τον Λαγκαδά, με κατεύθυνση προς Σέρρες, τα χωριά της Μυγδονίας και τη Θεσσαλονίκη, θα κινούνται σε δύο άνετες λωρίδες κυκλοφορίας, από μία που ήταν μέχρι σήμερα. Τα οχήματα από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα κινούνται με απόλυτη ασφάλεια προς την πόλη. Οι κάτοικοι της στην περιοχή του Κ. Δερβενίου, μετά τη διάνοιξη της δημοτικής οδού και τη σύνδεση της με την Εγνατία Οδό, θα μπορούν να μετακινούνται οδικώς προς όλους αυτούς τους προορισμούς, χωρίς να κινδυνεύουν ότι θα συγκρουστούν με διερχόμενο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση. Με την ολοκλήρωση του έργου, δίνουμε ‘κυκλοφοριακή ανάσα’ στους κατοίκους της Λητής, του Μελισσοχωρίου και του Δρυμού. Έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη, κάνουμε πράξη την ποιότητα στην οδική κίνηση».

Πηγή:lagadas.net

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα