Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛηστεία σε ψιλικά στη Θεσσαλονίκη: Ο δράστης είπε και ..."καλησπέρα" - (ΒΙΝΤΕΟ)

Ληστεία σε ψιλικά στη Θεσσαλονίκη: Ο δράστης είπε και …”καλησπέρα” – (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις ληστείες, σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, έγιναν από το βράδυ της Δευτέρας έως και τα ξημερώματα της Τρίτης σε καταστήματα ψιλικών, σπερνοντας τον φόβο στους υπαλλήλους που ήρθαν αντιμέτωποι με τους δράστες που κρατούσαν μαχαίρι και σε μια περίπτωση πιστόλι!

Πέντε λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ, ένα άτομο φορώντας αρχικά την κουκούλα από το μπουφάν του στο κεφάλι και χειρουργική μάσκα, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών, επί της οδού Αττάλου στην περιοχή της Πολίχνης. Όπως περιγράφει στο protothema.gr η υπεύθυνη της επιχείρησης, ο δράστης αρχικά ήταν πολύ… ευγενικός και, μάλιστα, “καλησπέρισε” την ανυποψιαστη εργαζόμενη που είχε βάρδια εκείνη την ώρα.

LISTEIES-THESSALONIKI__1_

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και δημοσιεύει το protothema.gr, ο δράστης με το χακί μπουφάν, βγάζει ένα μαχαίρι από την τσέπη του και σπρώχνει από το χέρι την εργαζόμενη ζητώντας της να του δώσει ότι χρήματα υπάρχουν στην ταμειακή μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσε καθαρά ελληνικά, ενώ σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα βγήκε από το κατάστημα και τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα είχε καταφέρει να πάρει περίπου 40 ευρώ. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως, αν και ο άντρας κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πως οι κινήσεις του καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας, επιλέγει να βγάλει την κουκούλα που φοράει στο κεφάλι, αφήνοντας εκτεθειμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, είναι η τέταρτη φορά από τον Οκτώβριο που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών. Η τελευταία φορά, πριν τη χθεσινή, ήταν στις αρχές του μήνα ενώ και τότε ο δράστης έφυγε από το κατάστημα περνώντας… σκυμμένος μπροστά από τον πάγκο της ταμιακής μηχανής. Επιπλέον, δύο άτομα που σχετίζονται με ληστείες στο συγκεκριμένο κατάστημα τους προηγούμενους μήνες, έχουν ήδη συλληφθεί από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στη στη δικαιοσύνη, όπως ανέφερε η υπεύθυνη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα