Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛαμπροί οι εορτασμοί των Θεοφανείων σε Νεάπολη και Συκιές

Λαμπροί οι εορτασμοί των Θεοφανείων σε Νεάπολη και Συκιές

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με την ρίψη του Τίμιου Σταυρού να πραγματοποιείται τόσο στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών όσο και στη δημοτική πισίνα Νεάπολης.

Ως αποτέλεσμα των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών δεκάδες ήταν οι πολίτες που βούτηξαν φιλοδοξώντας να πιάσουν τον σταυρό. Συγκεκριμένα στην Νεάπολη ο Αγιασμός των υδάτων τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα στην δημοτική πισίνα στην περιοχή του Στρεμπενιώτη, ενώ στις Συκιές πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο δημοτικό κολυμβητήριο από τον ιερό ναό Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου και τον π. Βασίλειο Μήλιο. Το παρόν και στις δύο τελετές έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου. Τον σταυρό έπιασαν στην Νεάπολη ο Μωυσής Δέλλας ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Πολίχνης και στις Συκίες η Φωτεινή Ταχμετζίδου φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ και κολυμβήτρια του ΑΠΚ Νεάπολης.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Βαρνάβας ευχήθηκε χρόνια πολλά και φωτισμένα και υπενθύμισε πως το 2024 η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της σημερινής ημέρας καθώς η κτίση επιστρέφει αγιασμένη στον άνθρωπο, καλώντας παράλληλα τους πιστούς να δείχνουν σεβασμό στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Από την πλευρά του από τον χώρο του δημοτικού κολυμβητηρίου Συκεών, ο δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, με ειρήνη, αλληλεγγύη πρόοδο και ευημερία και ευχαριστώντας ξανά τους συμπολίτες του που του εμπιστεύθηκαν άλλη μία θητεία υποσχόμενος να συνεχίσει να λειτουργεί με μόνο γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Παρόντες στην τελετή της Νεάπολης ήταν ο Νεαπολίτης συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Παπαγεωργίου και η περιφερειακή σύμβουλος κα. Όλια Βασιλάκη ενώ παρόντες στις δύο τελετές ήταν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Νεάπολης-Συκεών κα. Ιωάννα Αλεξιάδου, κ. Δημήτρης Απατσίδης, κα. Σοφία Ανδριανίδου, κ. Νίκος Βαρσάμης, κ. Αρίστος Γαλανός, κα. Παρή Γενίτσαρη, κ. Στέλιος Γκατζές, κα. Σταυρούλα Δόλλια-Χαριτίδου, κα. Τζένη Ευθυμιάδου, κ. Γιάννης Ζαρίφης, κα. Ειρήνη Καγιαμπίνη, κ. Γιώργος Καστανίδης, κ. Απόστολος Παπάζογλου, κ. Στέλιος Ρουμελιώτης, κ. Μηνάς Στιντσιούδης, κ. Απόστολος Συμεωνίδης, κ. Τάσος Τσακιρίδης, κ. Λάζαρος Ωραιόπουλος, καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι κα. Ρένα Αυγερινού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, κ. Γιώργος Βουκουρεσλής, κα. Σοφία Ιακωβίδου, κα. Γλυκερία Νιφτανίδου, κα. Χριστίνα Τερζή, κα. Σούλα Ωραιοπούλου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα