Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚορονοϊός: Επιπλέον μέτρα προστασίας ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ

Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα προστασίας ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ

Να ληφθούν επιπλέον μέτρα αναφορικά με την πανδημία ζητούν οι  Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  με επιστολή του προς τον ΕΟΔΥ.

Στη επιστολή οι πρυτανικές αρχές αναφέρουν, ” η διαρκώς επιδεινούμενη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το βάρος της ευθύνης απέναντι στους φοιτητές/τριες και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οδήγησε τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος να αποστείλουν αίτημα – ερώτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την λήψη επιπλέον μέτρων, με σκοπό την περαιτέρω διασφάλιση της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ

Η διαρκώς επιδεινούμενη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το βάρος της ευθύνης απέναντι στους φοιτητές/τριες και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οδήγησε τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος να αποστείλουν αίτημα – ερώτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την λήψη επιπλέον μέτρων, με σκοπό την περαιτέρω διασφάλιση της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας.

Ειδικότερα, με την επιστολή τους προς τον ΕΟΔΥ, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ζητούν:

την τακτική διενέργεια δωρεάν «Rapid Test» στους εμβολιασμένους φοιτητές/τριες και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από συνεργείο του ΕΟΔΥ στους χώρους του Πανεπιστημίου και
τη δυνατότητα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής του κοινότητας, στο εμβολιαστικό κέντρο που ήδη λειτουργεί στο Ίδρυμα, σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας (Γ’ ΥΠΕ).
Επιπλέον του αιτήματος που έχει αποσταλεί προς τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχωρά στη δωρεάν διάθεση πολλών εκατοντάδων «Self Test», που έχει στην κατοχή του το Ίδρυμα, με σκοπό την πιθανή ανίχνευση του ιού σε ήδη εμβολιασμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για τα μη εμβολιασμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προβλέπεται υποχρεωτικά η διενέργεια είτε μοριακού ελέγχου «PCR» ή «Rapid Test» δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα