Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚλοπές στα κοιμητήρια των Πεύκων καταγγέλλει ο Δήμος Νεάπολης Συκεών

Κλοπές στα κοιμητήρια των Πεύκων καταγγέλλει ο Δήμος Νεάπολης Συκεών

Σαράντα πέντε μεταλλικά καντήλια και θυμιατά από ισάριθμα μνήματα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από τα Κοιμητήρια των Πεύκων στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας παράλληλα εκτεταμένες φθορές στα μάρμαρα ορισμένων εξ αυτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, οι κλοπές και οι καταστροφές στα μνήματα διαπιστώθηκαν το πρωί της Μ. Δευτέρας, ενώ τη Μ. Τρίτη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και κατά τόπον αρμόδια για τη Δ.Ε. Πεύκων Παρή Γενίτσαρη κατέθεσε μήνυση του δήμου κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών. Ακολούθως, η Σήμανση επισκέφθηκε το χώρο των Κοιμητηρίων για συλλογή στοιχείων και λεπτομερή καταγραφή κλοπών και καταστροφών.

Ο δήμαρχος ζητά παρέμβαση και ελέγχους από την αστυνομία καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν «δεκάδες γραπτές και προφορικές καταγγελίες για ομάδες και συμμορίες που παραμονεύουν γύρω από τα Κοιμητήρια και επιτίθενται είτε σε ανύποπτους ηλικιωμένους, αρπάζοντας τσάντες και πορτοφόλια, είτε σπάνε αυτοκίνητα και αφαιρούν τσάντες, πολύτιμα υλικά και εξοπλισμό μέσα από αυτά».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα