Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚινητοποίηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την κλινική ΩΡΛ του Παπανικολάου

Κινητοποίηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την κλινική ΩΡΛ του Παπανικολάου

Το Δ.Σ. εργαζομένων Παπανικολάου καταγγέλλει την “προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του Παπανικολάου” και καλεί σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Πύλη του Νοσοκομείου.

«Η λειτουργία της κλινικής από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε αμφιβολία, μένοντας με ένα μόνο ειδικό ιατρό. Με την αρχή του έτους έχουν αποχωρήσει 2 ιατροί, είτε σε σύνταξη είτε για άλλη θέση. Ενώ, αναμένεται άμεσα να φύγουν άλλοι 3, λόγω σε σύνταξης και παραιτήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει μόνο ένας μόνιμος ιατρός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. εργαζομένων Παπανικολάου καταγγέλλει την προωθούμενη διάλυση της ΩΡΛ κλινικής του Παπανικολάου. Επιβεβαιώνεται ότι με το που κόπασε λίγο η πανδημία άρχισε η ουσιαστική διάλυση του ΕΣΥ.

Η λειτουργία της κλινικής από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε αμφιβολία, μένοντας με ένα μόνο ειδικό ιατρό. Με την αρχή του έτους έχουν αποχωρήσει 2 ιατροί, είτε σε σύνταξη είτε για άλλη θέση. Ενώ , αναμένεται άμεσα να φύγουν άλλοι 3, λόγω σε σύνταξης και παραιτήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει μόνο ένας μόνιμος ιατρός! Όλα αυτά σε γνώση της Διοίκησης και όλων των αρμοδίων, που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για να καλυφθούν οι 4 κενές από τις συνολικά 6 οργανικές θέσεις.

Όλα αυτά , μάλιστα, για κλινική με πορεία 33 χρόνων με πρωτοποριακό έργο, με εξειδίκευση στους όγκους της περιοχής, με κάλυψη χιλιάδων περιστατικών της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας (προ πανδημίας ήταν πρώτη σε αναλογία ειδικών ανά χειρουργείο σε όλη την Ελλάδα διενεργώντας 800 χειρουργεία το έτος) , οδηγείται στην πλήρη διάλυση.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην διάλυση του ΕΣΥ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων ειδικών ιατρών με κατεπείγουσες διαδικασίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΤΙΣ 2/6/2022 ΣΤΙΣ 12:00 π.μ.

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα