Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚΕΠ Υγείας στο δήμο Θέρμης - Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει

ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Θέρμης – Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει

Στην ίδρυση Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία, προχωρά ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ΕΔΔΥΠΠΥ.

Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί ένα ακόμη όπλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού SARS-COV-2, κυρίως όμως στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών. Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης θα στελεχωθεί με διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευμένο στη χρήση του νέου λογισμικού, μέσα από το οποίο θα συντονίζονται δράσεις και ενέργειες για την πρόληψη και διατήρηση της υγείας των πολιτών και παράλληλα θα χρησιμοποιείται και ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοτών. Τον συντονιστικό ρόλο της λειτουργίας του θα έχει ο γιατρός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Τιτέλης. Η νέα δομή θα στεγαστεί προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαχείρισης Covid-19 του δήμου Θέρμης (1ο χλμ. Θέρμης-Τριαδίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310466339).

Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται τα κατωτέρω:

Απόκτηση ατομικού φακέλου υγείας μέσω σύγχρονου ιατρικού λογισμικού, που (αν το επιθυμεί ο πολίτης) θα τον συμπληρώνει ο θεράπων ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος του ΚΕΠ Υγείας ή ακόμα και ο ίδιος ενδιαφερόμενος.

Ενημέρωση των δημοτών για τα συνηθέστερα νοσήματα τα οποία χρήζουν δια βίου έλεγχο. Αυτόματα το σύστημα θα υπενθυμίζει τους πολίτες για τις απαραίτητες εξετάσεις που έχουν προταθεί, βάσει των πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης για τα συνηθέστερα νοσήματα, όπως καρκίνος του μαστού, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, καρδιαγγειακές νόσοι, ΧΑΠ, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, άνοια κ.λπ.

Παραπομπή – διασύνδεση με δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας (Κέντρο Υγείας Θέρμης, κρατικά νοσοκομεία, ιδιώτες γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια) για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες προς υλοποίηση των επιθυμητών προληπτικών εξετάσεων ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας.

Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και άλλων ιατρικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο ενημέρωσης-επιμόρφωσης των δημοτών.

Όλα τα ανωτέρω θα πραγματοποιούνται διασφαλίζοντας «την ανωνυμία» των ενδιαφερόμενων και των «προσωπικών τους δεδομένων».

Σχετικά με την «πανδημία», το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης θα συνεργαστεί με το ήδη υπάρχον σε λειτουργία Κέντρο Διαχείρισης covid-19 ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση και τον εμβολιασμό του συνόλου των δημοτών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα