Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚΕΔΕ: Απορρίφθηκε πρόταση για κλείσιμο των δήμων ενόψει ΔΕΘ

ΚΕΔΕ: Απορρίφθηκε πρόταση για κλείσιμο των δήμων ενόψει ΔΕΘ

Να κλείσουν συμβολικά όλοι οι δήμοι της χώρας την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 και οι δήμαρχοι αλλά και τα αυτοδιοικητικά στελέχη της να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση μαζί με ένα υπόμνημα με τα τεράστια προβλήματα των δήμων αλλά και τα αιτήματα τους, καλώντας το Δ.Σ της ΚΕΔΕ να το υπερψηφίσει προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο.

Η πρόταση Δούκα, απορρίφθηκε από τον «γαλάζιο» πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου, ο οποίος αρχικά αντιπρότεινε να κλείσουν οι δήμοι για 2 – 3 ώρες, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού το Σάββατο, κάτι που έκανε δεκτό ο Χ. Δούκας.

Ωστόσο στην συνέχεια απέσυρε και αυτή την πρόταση και έθεσε την πρόταση Δούκα σε ψηφοφορία, με τους «γαλάζιους» δημάρχους να την απορρίπτουν. Μάλιστα ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι η πρόταση Δούκα «γίνεται σκοπίμως», υποστηρίζοντας η «γραμμή διεκδίκησης που έχει χαράξει η ΚΕΔΕ, δεν είναι αυτή». «Συμφωνούμε με πολλά από τα αιτήματα, όχι με την τακτική διεκδίκησης», ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου ισχυριζόμενος ότι θα «χαθεί αυτός ο αγώνας μέσα στις διαδηλώσεις».

Τέλος ο κ. Κυρίζογλου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη ΔΕΘ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα