Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαϊτεζίδης: 5.500 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη- 4 δήμοι στο «κόκκινο»

Καϊτεζίδης: 5.500 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη- 4 δήμοι στο «κόκκινο»

Την έντονη ανησυχία του για τη στασιμότητα που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 και των νοσηλευομένων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στη χτεσινή σύσκεψη που είχε το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά όπου τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη αυστηρής επιτήρησης από την ΕΛΑΣ της εφαρμογής των μέτρων. Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη η επιτήρηση από την αστυνομία είναι αυτή τη στιγμή διακριτική και «ακυρώνει τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης». Αποκάλυψε ακόμη πως ζητήθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι στους μεγάλους οδικούς άξονες της ΠΕ Θεσσαλονίκης, όπως στην περιφερειακή οδό και στις εισόδους- εξόδους της,  καθώς «δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγύρισμα».

«Αφήσαμε πίσω τον »μαύρο» Νοέμβρη και είμαστε στο επίπεδο της 26ης Οκτωβρίου», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ωστόσο πως και ο Οκτώβρης δεν ήταν καλός και είχε βεβαρημένα περιστατικά.

Ο κ. Καϊτεζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι έγινε δεκτό των αίτημα των δημάρχων για ομαδοποίηση των κρουσμάτων ανά δήμο, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε πως τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 5.500 με μεγάλο ποσοστό επιβάρυνσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης και με 4 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας να έχουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για τους δήμους Δέλτα, Καλαμαριάς, Λαγκαδά και Κορδελιού- Ευόσμου, ενώ διψήφιοι είναι οι αριθμοί στους υπόλοιπους δήμους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα