Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚατσίμπα: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κατσίμπα: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Οι υγειονομικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού αρκεί να γνωρίζουν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του, δήλωσε μιλώντας στον FOCUS FM η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα.

Η κ. Κατσίμπα εξήγησε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε να γνωρίζουμε τις πιθανές επιπλοκές και την αποτελεσματικότητα και μετά από αυτό να γίνει ο εμβολιασμός. Ακόμη δεν ξέρουμε ούτε τις  συνέπειες, ούτε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

«Το θέμα είναι πως περιμένοντας το εμβόλιο δεν κάνουμε τεστ, αυτό δεν είναι αποπροσανατολισμός; αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι μετά την άρση των μέτρων θα είναι μεγάλο λάθος να μην ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίζουμε τους άρρωστους και να μειώσουμε τη διασπορά, όπως τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ, επίταξη λεωφορείων για την αποφυγή συνωστισμού, επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με λίγους μαθητές στις τάξεις και φυσικά με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μόνον έτσι θα το αντιμετωπίσουμε περιμένοντας τον εμβολιασμό».

Αναφερόμενη στην κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είπε πως η κατάσταση παραμένει ασφυκτική. «Το γεγονός οτι ανακοινώνονται λιγότερα κρούσματα δεν σημαίνει ότι αυτό αποτυπώνεται και  στα νοσοκομεία όπου εκεί επικρατούν συνθήκες πολέμου» δήλωσε.

Όπως ανέφερε η κ. Κατσίμπα, υπάρχουν ΜΕΘ χωρίς να υπάρχει προσωπικό. «Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 κλίνες ΜΕΘ με 9 γιατρούς, στο ΑΧΕΠΑ 43 κλίνες με το ίδιο ειδικευμένο προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα