Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚατεδαφίσεις παλιών κτισμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κατεδαφίσεις παλιών κτισμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών άρχισαν τις κατεδαφίσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων και της καταβολής αποζημίωσης στους νόμιμους ιδιοκτήτες

Με στόχο τον καθαρισμό της περιοχής, την απαλλαγή της από πιθανές εστίες ρύπανσης που απειλούν τη δημόσια υγεία, αλλά και την αισθητική της αναβάθμιση και τη βελτίωση της εικόνας της, συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών άρχισαν να κατεδαφίζουν  πέντε εγκαταλελειμμένα κτίσματα που περιήλθαν στην κατοχή του δήμου μετά από απαλλοτριώσεις στη συμβολή των οδών Σπαρτάκου-Επταπυργίου-Βοσνάκη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Δικτύων Στέλιου Γκατζέ και Δόμησης, Αστικού Σχεδιασμού και Μικροέργων Απόστολου Συμεωνίδη.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, τα κτίσματα, σπίτια και καταστήματα-αποθήκες έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου αφού προχώρησαν οι απαλλοτριώσεις και η καταβολή των αποζημιώσεων στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Στην περιοχή προβλέπεται διαμόρφωση χώρου πρασίνου, διάνοιξη του δρόμου καθώς και η ανέγερση πρότυπων σχολικών κτιρίων που θα φιλοξενήσουν Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο.

Προς το παρόν, με την ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων και αφού απομακρυνθούν τα μπάζα και καθαριστεί η περιοχή, θα διαμορφωθεί εκεί δημοτικός χώρος ελεύθερης στάθμευσης αυτοκινήτων προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αντισταθμιστεί τμήμα των θέσεων πάρκινγκ που έχουν χαθεί εξαιτίας των εργασιών ανάπλασης της Επταπυργίου.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των απαλλοτριώσεων στην περιοχή και την απόκτηση της γης από τον δήμο στη βόρεια πλευρά του Βυζαντινού Τείχους έτσι ώστε, με την ανέγερση ενός ακόμη πρότυπου σχολικού συγκροτήματος, να διαμορφωθεί μία σύγχρονη σχολική γειτονιά.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος εξηγεί, η διοίκηση έχει καταβάλει περίπου 8 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία για τις αποζημιώσεις περισσότερων από 100 οικοπεδούχων και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα που άρχισε από την πρώτη στιγμή για την ανάπλαση ολόκληρων περιοχών αλλά και για την εξασφάλιση γης προκειμένου να ανεγερθούν σχολεία. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν μας σταματούν κανενός είδους συμφέροντα και προχωρούμε σταθερά στις απαλλοτριώσεις μας και στην περιοχή, αυτή όπως έχουμε πράξει και συνεχίζουμε στην Πέτρου Λεβαντή, στο Αρμενοχώρι, κ.λπ.», καταλήγει στη δήλωσή του ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι αν δεν είχε υιοθετήσει ο δήμος αυτή την πολιτική δεν θα είχαν ανεγερθεί σχολικά συγκροτήματα τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα ιδιωτικά και στις τέσσερις Δημοτικές του Ενότητες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα