Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη“2020-2021: 77.000 λιγότεροι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, 2.200 λιγότερα χειρουργεία στο ΑΧΕΠΑ”

“2020-2021: 77.000 λιγότεροι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, 2.200 λιγότερα χειρουργεία στο ΑΧΕΠΑ”

Με σοβαρές καταγγελίες για ακόμα μία φορά βγήκε στον αέρα του Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», Χαράλαμπος Κοροξενός.

Ο κος Κοροξενός υποστήριξε ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου, “η μετατροπή των εξωτερικών τακτικών ιατρείων του ΑΧΕΠΑ, σε εμβολιαστικό κέντρο, μέσα σε ένα χρόνο, στέρησε από περίπου 80.000 ασθενείς τη δυνατότητα να επισκεφθούν το νοσοκομείο”, ενώ έκανε λόγο και για “2.200 λιγότερα χειρουργεία το 2021”.

“Το τεράστιο εμβολιαστικό κέντρο, έχει καταλάβει έναν πολύ μεγάλο χώρο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, για να εξυπηρετήσει το κοινό που θέλει να εμβολιαστεί. Θεωρώ ότι καλώς έγινε τον πρώτο καιρό, όταν όμως άνοιξε στην έκθεση το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο το οποίο μπορούσε να εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο, έπρεπε το ΑΧΕΠΑ να ξαναγυρίσει στο ρόλο του, που είναι η παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς covid και non covid. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου και από επίσημα στοιχεία υπηρεσιών του νοσοκομείου, προκύπτει ότι, το 2020 είχαμε περίπου 150.000 ασθενείς που επισκέφθηκαν για διάφορες παθήσεις, τα τακτικά ιατρεία, ενώ το 2021, επισκέφθηκαν τον ίδιο χώρο, 77.000 λιγότεροι. Τα νούμερα είναι θλιβερά. Λιγότεροι από τους μισούς εξετάσθηκαν, που σημαίνει ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία, περίπου 80.000 άνθρωποι χάθηκαν. Δε γνωρίζουμε εάν πήγαν στον ιδιωτικό τομέα, εάν απλά έκατσαν στο σπίτι τους, ή έχασαν τη ζωή τους. 80.000 άνθρωποι είναι στα αζήτητα”, σημείωσε.

Όσον αφορά στα γενικά χειρουργεία, “οι αίθουσες λόγω covid αλλά και έλλειψης προσωπικού δεσμεύτηκαν και έχουμε 2.200 χειρουργεία λιγότερα από το 2020”.

“Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτοί οι άνθρωποι είτε οδηγήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι στην αναμονή με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία τους. Είναι τεράστιος ο αριθμός. Σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, μαθαίνω ότι έχουν γίνει 600 αναθέσεις για έρευνα αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών, εκτός διαγωνισμών. Δόθηκαν δηλαδή υπηρεσίες εκτός νοσοκομείου σε ιδιώτες, χωρίς να περάσουν τη διαδικασία των διαγωνισμών”, τόνισε.

Ο κος Κοροξενός σχολίασε τους “τηλεγιατρούς” και “μεγαλοδημοσιογράφους”, που επιμένουν στον οριζόντιο εμβολιασμό.

“Αυτοί οι άνθρωποι σου δίνουν την εντύπωση ότι παίρνουν ποσοστά από την πώληση των εμβολίων. Αυτή η φασιστική εμμονή, η πρόταση να αυξηθεί το πρόστιμο. Δεν θα καταφέρουν ούτε με το πρόστιμο να επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα. Και στο πόρτα-πόρτα, θα φάνε πόρτα. Νομίζω ότι είναι ικανοί να φτάσουν και στη βία. Μπορεί να δούμε καταστάσεις Κίνας. Είναι ικανοί να σε σταματούν στο δρόμο, να σου βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και να σου επιβάλλουν τον εμβολιασμό με το ζόρι”, ανέφερε.

“Σήμερα οι ίδιοι βγαίνουν και λένε “ψεκασμένες κουβέντες”. Αυτά που κατηγορούσαν, τα οικειοποιούνται” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», για την κοπή της πίτας στο νοσοκομείο, ο κος Κοροξενός δήλωσε ότι περιμένει να τον καλέσει ο εισαγγελέας για κατάθεση.

“Ο διοικητής του νοσοκομείου λέει πάντα μισές αλήθειες ή και πολλές φορές, καθόλου αλήθειες. Μίλησε για 33-35 άτομα, τα οποία όμως ήταν μόνο στο αμφιθέατρο. Εμείς καταγγείλαμε το γεγονός ότι έξω από το αμφιθέατρο σε κεντρικό διάδρομο του νοσοκομείου, μπροστά από το ασανσέρ που μεταφέρει ασθενείς και ακριβώς μπροστά στην είσοδο μιας κλινικής που φιλοξενεί ασθενείς με covid, στήθηκε ένα μεγάλο τραπέζι κέτερινγκ, από το οποίο περνούσαν δεκάδες άνθρωποι, που φυσικά κατέβαζαν τη μάσκα για να φάνε και να πιούνε αυτά που προσέφερε η διοίκηση του νοσοκομείου”, σημείωσε.

Αναφερομενος σε περιστατικό που είχε καταγγείλει παλαιότερα και αφορούσε πολιτικό που πήγε για εμβολιασμό στο γραφείο του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, ο κος Κοροξενος διευκρίνισε:
“Παρενέβη εισαγγελέας, έγινε η έρευνα. Νομίζω με κάλεσαν για να με πιάσουν στα πρασα και να με τσακίζουν, δε φαντάστηκαν ότι θα έρθουν τόσοι αυτόπτες μάρτυρες, συνάδελφοι να το καταγγείλουν. Πριν από περίπου 5 μέρες ενημερώθηκα μέσω δικηγόρου, ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Επίσης ενημερώθηκα από συναδέλφους ότι το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει την 3η δόση – εντελώς τυχαία βρέθηκε εκεί και ένας φωτογράφος για να απαθανατίσει τη στιγμή – και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να καλέσει τον Κοροξενό εκεί μπροστά, για να του δείξει ότι κάνει το εμβόλιο και δε φοβάται. Ζούμε μαγικές στιγμές”.

“Εμείς, ας δεχτώ ότι είμαστε επικίνδυνοι και βγήκαμε σε αναστολή για να προστατεύσουμε το χώρο της υγείας. Πέρασαν περίπου 2 χρόνια Ένας χρόνος μετά το εμβολιασμό και καλύψαμε και τους 6 μήνες της αναστολής.Τι κέρδισε το νοσοκομείο με την απομάκρυνσή μας;Έγινε πιο ασφαλές;Υπάρχει αξιοπρεπής παροχή νοσηλείας; Γιατί αν δεν έγιναν αυτά, τότε θα πρέπει να μπεί ο εισαγγελέας και να δει γιατί το ΑΧΕΠΑ είναι πρώτο σε αριθμούς θανάτων, από όλα τα νοσοκομεία της χώρας; Μήπως επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού; Μήπως γιατί αυτοί που έμειναν πίσω νοσούν κατά κόρον και λείπουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος αυτών που είναι εκτός υπηρεσίας; Τι κέρδισε η πολιτεία βγάζοντας τόσους υγειονομικούς σε αναστολή;” αναρωτήθηκε ο κος Κοροξενός.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα