Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαταγγελία: «Η πλειοψηφία του ΕΚΘ αρνείται τη συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο»

Καταγγελία: «Η πλειοψηφία του ΕΚΘ αρνείται τη συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο»

Η Εργατική Κοινότητα σε ανακοίνωση της καταγγέλει ότι «η πλειοψηφία του ΕΚΘ αρνείται τη συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο».

 

Αναλυτικά:

 

 

Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά η στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες στην ουσία αρνήθηκαν ακόμα και να υποβάλλουν σε συζήτηση στα ΔΣ των σωματείων στα οποία πλειοψηφούν το ζήτημα της συμμετοχής στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο, στις 5/2, στον Εύοσμο.

Την ίδια στιγμή που φασιστικές συμμορίες προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, κάνουν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε προσφυγόπουλα, ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις, την ίδια ώρα που καταδρομικά επιτίθενται σε μαθητές που οργανώνουν με συλλογικές διαδικασίες τον αγώνα τους για μόρφωση και υγεία, οι συγκεκριμένες παρατάξεις κρατούν μια ιδιαίτερα περίεργη στάση «σιωπής». Μια στάση που αποδεδειγμένα δίνει αέρα στα πανιά τέτοιων συμμοριών, δημιουργεί το έδαφος για να πληθαίνουν οι επιθέσεις συμμοριών, με τραγικά επακόλουθα, όπως η δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με την Εργατική Ενότητα για το συνέδριο του ΕΚΘ, καλούμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε αυτά τα σωματεία, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την στάση των συγκεκριμένων δυνάμεων. Να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ευόσμου, το Σάββατο, 5/2, στις 17:00, στο πλάι 80 και πλέον σωματείων, μαζικών φορέων.

 

οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΕΚΘ
με την ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα