Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαπραβέλος: Η Ομικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της – Η...

Καπραβέλος: Η Ομικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της – Η Δέλτα πιέζει τα νοσοκομεία

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας πως ακόμα δεν έχουμε δει τη δυναμική της μετάλλαξης Ομικρον.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα νοσοκομεία ξεκίνησαν με 5% Ομικρον και έφτασαν το 45%, με το υπόλοιπο 55% να σχετίζεται με την Δέλτα. «Ουσιαστικά, Δέλτα και Ομικρον συνυπάρχουν στα νοσοκομεία, όμως εκείνη που πιέζει στο υγειονομικό σύστημα είναι η Δέλτα», είπε μεταξύ άλλων.

«Ακόμα πιεζόμαστε πάρα πολύ. Ο ιός αλλάζει και δίνει νέες μεταλλάξεις κι εμείς αφήνουμε πολλά ρήγματα ανοσίας, οπότε βρίσκει την ευκαιρία και βλέπουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα με τους θανάτους. Η Ομικρον δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της. Δεν έχει αλλάξει η μορφή του μηχανισμού δράσης του κορονοϊού, οι μεταλλάξεις αυτές είναι οχήματα διασποράς του ιού», τόνισε Ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε πως η Δέλτα επιμένει και δεν αφήνει την Ομικρον να επικρατήσει, ενώ περιέγραψε πως ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί υποφέρουν από βαριές πνευμονίες.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Ομικρον στους ανεμβολίαστους. Θα πρέπει να ενισχύουμε την προσπάθεια όλων μας να εμβολιαστούμε. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη, διότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αφόρητη», δήλωσε.Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην 5ήμερη καραντίνα, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως ήταν μία «στρογγυλεμένη» σύσταση επειδή η υπερμεταδοτικότητα θα προκαλούσε προβλήματα σε δομές του κράτους, ενώ τόνισε πως «ο ιός μεταδίδεται και μετά από τις πέντε ημέρες».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα