Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά το...

Κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά το δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες

Συνεχίζονται οι αιτήσεις εγγραφής στα μαθήματα διδακτικής στήριξης για τη σχολική χρονιά 2024-2025

Δυναμικά προετοιμάζεται από την αντιδημαρχία Παιδείας η επανεκκίνηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενός θεσμού που παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές. Στο κάλεσμα του δήμου για νέους εθελοντές και εθελόντριες εκπαιδευτικούς που θα συνδράμουν στο έργο όσων προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους έχουν ανταποκριθεί πολλοί εκπαιδευτικοί. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και θα παραμείνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι, διαφορετικών ειδικοτήτων επιτρέποντας έτσι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να συνεχίσει το έργο του και να επεκταθεί σε περισσότερα εκπαιδευτικά πεδία.

Φυσικά την ίδια περίοδο μπορούν να εγγράφονται οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που γίνονται στον 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) σε κατάλληλα διαμορφωμένες κλιματιζόμενες αίθουσες.

Προς το παρόν η δράση διδακτικής στήριξης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών αφορά στην προετοιμασία για τα βασικά μαθήματα (Ν.Ε. Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) των τριών τάξεων του γυμνασίου καθώς και της Α’ αλλά και της Β’ λυκείου εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. Επίσης το φροντιστήριο έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δύο κύκλους, (χειμερινό και θερινό) προετοιμασίας των αποφοίτων δημοτικού για την Α’ γυμνασίου.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «η δωρεάν δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου λειτουργεί στο πλαίσιο της βούλησής μας για τη στήριξη της οικογένειας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η κοινωνική πολιτική αλλά και η αλληλεγγύη είναι που μετράνε σε μία τοπική κοινωνία γι’ αυτό και καλούμε τους νέους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή για να προσφέρουν αποκτώντας παράλληλα εμπειρία και τους παλαιότερους να ενισχύσουν μία δράση κερδίζοντας την επαφή με τη νέα γενιά. Στους εκπαιδευτικούς μας στηριζόμαστε άλλωστε γι’ αυτή τη δράση». Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης με αφορμή την έναρξη του φετινού κύκλου λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ευχαριστεί τους εθελοντές εκπαιδευτικούς «που στηρίζουν έναν θεσμό ο οποίος προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη αφού επί της ουσίας στηρίζει τους όλους τους μαθητές και δεν αφήνει κανέναν και καμία χωρίς ενισχυτική διδασκαλία».

Ενδεικτικό πάντως της επιτυχημένης πορείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ότι αυξάνεται δυναμικά τόσο το ενδιαφέρον των εθελοντών εκπαιδευτικών όσο και ο αριθμός των παιδιών που κάθε χρόνο εγγράφονται.

Όπως προαναφέραμε, η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εθελοντές έχει ήδη αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για επιπλέον πληροφορίες στην αντιδημαρχία Παιδείας και συγκεκριμένα στο γραφείο Παιδείας και το τηλέφωνο: 23133329559.

Να σημειωθεί ότι και το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη συμμετοχή μαθητών και εθελοντών εκπαιδευτικών.

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για εγγραφή μαθητών/τριών

Δικαίωμα αίτησης για παρακολούθηση μαθημάτων έχουν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια, αρκεί να κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ένας από τους δύο γονείς/κηδεμόνες είναι:

1. Αίτηση (Εδώ και στο Γραφείο Παιδείας)

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας προκειμένου για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του προκειμένου για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.

3. Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή/τριας από το σχολείο

4. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για τηνπροσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από το χώρο του φροντιστηρίου (στο Γραφείο Παιδείας ή εδώ χωρίς θεώρηση γνήσιου της υπογραφής).

5. Υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (στο Γραφείο Παιδείας ή εδώ χωρίς θεώρηση γνήσιου της υπογραφής)

Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται στο γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης – Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.gr. Προκειμένου για μαθητές που φοίτησαν και πέρυσι ή για μαθητές που παρακολούθησαν τα θερινά τμήματα δεν απαιτούνται τα υπ’ αριθμ. 2,4 και 5 αλλά είναι αρκετές η νέα αίτηση και η βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τον κ.Θεόδωρο Μήτσα στο τηλέφωνο: 23133329559.

Πληροφορίες και δικαιολογητικά για εθελοντές/ντριες εκπαιδευτικούς

Η αντιδημαρχία Παιδείας απευθύνεται σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς, απόφοιτους των τμημάτων Φιλολογίας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Βιολογίας) καθώς και εν ενεργεία ή συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των παραπάνω ειδικοτήτων (δείτε αναλυτικά την πρόσκληση Εδώ), οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους συνδράμοντας τη δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου μας. Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν και επί πτυχίω φοιτητές, οι οποίοι παράλληλα με την κοινωνική προσφορά τους θα αποκτήσουν διδακτική εμπειρία και μία πρώτη επαφή με τη σχολική τάξη.

Επισημαίνεται ότι στο τέλος του έτους σε όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση εθελοντικής εργασίας με αναφορά των διδακτικών ωρών ανά μάθημα που θα έχουν διδάξει στο τέλος του σχολικού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής για εθελοντική διδασκαλία επικοινωνώντας με το γραφείο Παιδείας του δήμου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος, υπεύθυνος κ. Θ. Μήτσας και στο τηλέφωνο: 2313329559, ή στο email: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.gr.

Τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους είναι:

1. Αίτηση εθελοντή εκπαιδευτικού Εδώ

2. Αντίγραφο πτυχίου (ή για τους επί πτυχίο φοιτητές βεβαίωση φοίτησης από το αντίστοιχο ΑΕΙ)

3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Σε περίπτωση που επιθυμούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα