Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Eργασίες antigraffiti στο δήμο Παύλου Μελά (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Eργασίες antigraffiti στο δήμο Παύλου Μελά (φωτό)

 

Ολοκληρώθηκε εδώ και λίγες μέρες η αφαίρεση αυτοκόλλητων και γκράφιτι από όλες τις πινακίδες (οδοσήμανση, ονόματα οδών κτλ) και τους καθρέφτες ορατότητας σε όλο τον Δήμο Παύλου Μελά, με τη χρήση νέων ειδικών υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, η καινοτόμος διαδικασία καθαρισμού που εφαρμόζεται πλέον είναι η εξής:

  • Με ειδικό χημικό αφαιρούνται αρχικά τα αυτοκόλλητα από την πινακίδα ή τον καθρέφτη.
  • Τα υλικά ξεπλένονται με νερό.
  • Αποκατάσταση της καθαριότητας του σήματος – πινακίδας.

Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία επιτυγχάνεται αφενός η καθαριότητα αφετέρου, η εξοικονόμηση χρημάτων που θα ξοδεύονταν για την αντικατάσταση των πινακίδων καθώς ο καθαρισμός είναι πολύ πιο οικονομικός από την αγορά νέων.

Η αρχή έγινε από την περιοχή της Ηλιούπολης στα σύνορα με τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου από την οδό Νίκης ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με γρήγορους ρυθμούς καθώς καθαρίζονταν πολλές πινακίδες τη μέρα.

«Η κουλτούρα του graffiti έχει ρίζες στην κουλτούρα του δρόμου και είναι πραγματικά μια μορφή τέχνης όταν αυτή γίνεται ελεγχόμενα και με σκοπό τον εξωραϊσμό της πόλης. Ωστόσο ισοδυναμεί με βανδαλισμό όταν γίνεται πάνω σε ιστορικά μνημεία, όπως είναι το μνημείο των πεσόντων στην πρόσοψη του Δημαρχείου Παύλου Μελά και σε δημόσια περιουσία, την οποία πληρώνει αδρά ο πολίτης σε καιρούς οικονομικά δύσκολους» δήλωσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «στόχος είναι να απαλλαγεί ο Δήμος Παύλου Μελά από την επικίνδυνη και αντιαισθητική κατάσταση που επιβάλλουν με κακογουστιά και ανευθυνότητα, όσοι καταστρέφουν τις πινακίδες και βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας. Ο Δήμος μας θα επιμείνει όσο χρειαστεί για να κατοχυρώσει το δικαίωμα όλων των πολιτών στην κυκλοφοριακή ασφάλεια και την καλαισθησία».

Τέλος, ο Δήμος Παύλου Μελά, ευελπιστεί ότι με τη συνεργασία των πολιτών οι φθορές θα περιοριστούν και ότι οι συγκεκριμένοι χώροι θα τύχουν του σεβασμού που τους αξίζει.

Δείτε φωτογραφίες & βίντεο πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα