Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Χτύπησαν 2 διανομείς σε τροχαία – Έρχεται απεργία

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν 2 διανομείς σε τροχαία – Έρχεται απεργία

Ακόμη δύο τροχαία ατυχήματα με θύματα διανομείς καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ). Ειδικότερα, τα τροχαία σημειώθηκαν την Δευτέρα (10/10) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Τούμπα, με το ΣΕΤΕΠΕ να ενημερώνει για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η λίστα μεγαλώνει.

Άλλοι δύο συνάδελφοι μας βγήκαν χτες (σ.σ. προχθές) για μεροκάματο και βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα ένας στο κέντρο της πόλης, στην Καμάρα και άλλος ένας στα ανατολικά στην Τούμπα, στην προσπάθεια τους να ολοκληρώσουν άλλη μία παραγγελία ενεπλάκησαν σε εργατικά ‘’ατυχήματα’’. Και στις δύο περιπτώσεις μέλη του συνδικάτου βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Ευχόμαστε και στους δύο συναδέλφους ταχεία ανάρρωση και γρήγορα και πάλι κοντά μας.

Η εντατικοποίηση που σπάει κόκκαλα και μας πιέζει να προλάβουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, τα ωράρια λάστιχο με 12ωρα είτε για μισθωτούς με δυο και τρεις δουλειές, είτε για freelancer που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στην επίθεση που δέχεται το εισόδημα μας με την φοροληστεία και την ακρίβεια. Άλλοτε με βροχές, άλλοτε με παγωνιές και χιόνια, άλλοτε με καύσωνα, χωρίς σταματημό, χωρίς ανάσα. Με κακοσυντηρημένα μηχανάκια που οι μισθοί μας δεν φτάνουν να φτιάξουμε, με ανεπαρκή ή καθόλου μέτρα προστασίας. Με σπασμένα πλευρά, πολλοί με λάμες σε χέρια και πόδια, με κατάγματα και τραυματισμούς. Κι όλα αυτά σε δρόμους καρμανιόλα, που μετατρέπονται σε χείμαρρους με την πρώτη ψιχάλα.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΑ!

Δεν φταίει η κακιά η ώρα, δεν είναι η κακιά κουλτούρα, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά! Οι δρόμοι της πόλης μας είναι ποτισμένοι με αίμα δικό μας. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ξεκινάει η βάρδια και δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σπίτι σώοι και αβλαβής.

Κράτος και εργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο που μοναδικό γνώμονά έχει τα κέρδη των μεγάλοεργοδοτών του κλάδου. Με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, μας χρησιμοποιούν για όσο αντέχουμε και μετά μας πετάνε σαν γρανάζια που χάλασαν.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Δε θα μείνουμε άλλο θεατές στα δεκάδες ατυχήματα. Για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να επιβάλλουμε τα απαραίτητα που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα καταλήξουμε στα νοσοκομεία, για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη. Παίρνουμε θέσεις μάχης.

Απαιτούμε:

• Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

• Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών

• Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

• Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη

• Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη

• Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση

• 5μερο-7ωρο

• Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος

Έχουμε πείρα πλέον. Έχουμε δοκιμάσει την δύναμή μας. Ξέρουμε καλά τι φοβούνται! Την οργανωμένη πάλη, τα μαζικά και δυνατά Συνδικάτα, τους ενωμένους και αποφασισμένους εργαζόμενους. Στο χέρι μας είναι να τους αναγκάσουμε να υποκύψουν στις διεκδικήσεις μας.

Κανένας διανομέας να μην μείνει μόνος. Όλοι να βγούμε μπροστά για να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας στις 9/11. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κάνεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕΠΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 10:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα