Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Το Greenwave Festival συνεπές στο ραντεβού του

Θεσσαλονίκη: Το Greenwave Festival συνεπές στο ραντεβού του

To τριήμερο Greenwave Φεστιβάλ συνεπές στο ραντεβού του στην πλατεία της ΧΑΝΘ στο ξεκίνημα του φθινοπώρου, έρχεται να δει με οικολογική ματιά τα προβλήματα του τόπου. Με σύνθημα «Κυκλοφορώ και διεκδικώ» πραγματεύεται με θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις όλο το φάσμα της μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ενδέκατη χρονιά το φεστιβάλ που διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης έρχεται να αναζητήσει οικολογικές απαντήσεις στα προβλήματα της πόλης και όχι μόνο. Όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ. Δε μπορούμε να δώσουμε το καλύτερο οικόπεδο της πόλης στη ρύπανση και στους επιχειρηματίες χωρίς κανένα ρίσκο να το εκμεταλλεύονται για 40 χρόνια, δήλωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης εκπρόσωπος της “Κίνησης Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ”.

Επίσης τις συζητήσεις απασχόλησε το θέμα της μαρίνας στην Αρετσού, που βαίνει προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης η κοινωνία των πολιτών είναι παρούσα με περίπτερα και εκδηλώσεις στο χώρο του Φεστιβάλ. Ξεχωρίζει η πρωτοβουλία “Στέγη για την Τρίτη ηλικία”, που αισίως έχει συγκεντρώσει 7500 μέλη και βάζει πλώρη να υλοποιήσει, αλληλέγγυα και αυτοοργανωμένα τα σχέδιά της.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα