Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Συναυλία Jazz μουσικής την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο!

Θεσσαλονίκη: Συναυλία Jazz μουσικής την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο!

Ένα μαγικό βράδυ κάτω από τα αστέρια με jazz μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, που θα προσφέρουν στο κοινό μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, επιφυλάσσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο της συναυλίας της Συμφωνικής ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος με τίτλο ‘Full moon concert’, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (οδός Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου). 

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι – πραγματική εμπειρία για τους φίλους της μουσικής, που  αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν παιχνίδια, υλικά χειροτεχνίας και είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τηλέφωνο: 2310771033 ( ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ – 14.00μμ). 

Η “ταυτότητα” της μουσικής παράστασης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, του γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας  Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζουν το μουσικό συμφωνικό σύνολο «Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη με μία από τις σπουδαιότερες φωνές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Ελληνικής Rock n’ Roll και Boogie jazz σκηνής: τον Little Peter σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: ‘Full moon concert’.

Ρεπερτοριακό σημείο αναφοράς της συναυλίας, θα αποτελέσει η έντονη επιρροή της Αφροαμερικάνικης Jazz μέσω των Gospels, στην γενικότερη μουσική κουλτούρα της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. 

Είκοσι μουσικοί – σολίστ με ειδικότητα στην ethnic jazz και δύο ερμηνεύτριες ως back vocals, θα συνοδεύσουν μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της εγχώριας Rock n’ Roll σκηνής, προσφέροντας μια αξέχαστη  μουσική κρουαζιέρα με φόντο και καμβά τις Ευρωπαϊκές Έθνικ σχολές, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε- ειδικότερα – η Νότια Ευρώπη, στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Συντελεστές: 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου.

Soloist: Little Peter. 

Σύμβουλος Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης:  Παναγιώτης Φανταγμάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα