Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: «Συγκάλυψη και παραποίηση στο σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών», δηλώνει η Φωτίου

Θεσσαλονίκη: «Συγκάλυψη και παραποίηση στο σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών», δηλώνει η Φωτίου

Για “συγκάλυψη και παραποίηση ημερομηνιών, στο σκάνδαλο» όπως το χαρακτηρίζει των «παράνομων εμβολιασμών γνωστών γαλάζιων στελεχών, προκειμένου να προστατευθεί η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας”, καταγγέλλει την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η αρμόδια αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Στην ανακοίνωσή της, όπως σημειώνει το enikos.gr, η κα. Φωτίου αναφέρει: “Μετά τις αθρόες καταγγελίες για το σκάνδαλο των εμβολιασμών ατόμων εκτός των φιλοξενούμενων και του προσωπικού των ιδρυμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποπεμφθεί η πρόεδρός του -η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη- η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου προσπάθησε σήμερα να θολώσει το τοπίο, με παραποίηση των ημερομηνιών εμβολιασμών, για να διασώσει την “εκλεκτή” του κ. Μητσοτάκη διοικήτρια. Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ανάγεται στις 25 Ιανουαρίου και ότι τότε, ο ΕΟΔΥ, επειδή ήταν η αρχή ακόμη των εμβολιασμών, δεν είχε δώσει σαφείς οδηγίες για το ποιες ομάδες θα έπαιρναν πιθανές δόσεις εμβολίων που περίσσευσαν. Γι’ αυτό ο γιατρός υπεύθυνος των εμβολιασμών κάλεσε δικούς του γνωστούς και φίλους ώστε να μη χαθούν τα εμβόλια. Μάλιστα διατείνεται ότι η κ. Νάκου ήταν απούσα και δεν φέρει καμία ευθύνη”.

“Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργήθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Όπως αποδεικνύεται από επώνυμες καταγγελίες και δημοσιογραφική έρευνα, δημιουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Για την ημερομηνία εκείνη είχαν ενημερωθεί οι γονείς των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και το προσωπικό του ότι θα εμβολιαστούν, αλλά στη συνέχεια τους το ακύρωσαν, παραπέμποντας τον εμβολιασμό στις καλένδες. Την ίδια ημέρα εμβολιάστηκαν άτομα τελείως ξένα προς τις δομές του ΚΚΠΠ. Για το θέμα μάλιστα αυτό, έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση που θα ερευνήσει τις λεπτομέρειες, δεδομένου ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι τα άτομα αυτά δεν προσήλθαν μετά το πέρας των εμβολιασμών ώστε να μη χαθούν οι δόσεις, αλλά από το πρωί, περιλαμβανόμενα σε λίστα που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Κέντρου στον ΕΟΔΥ για προτεραιοποίηση”, προσθέτει.

Κλείνοντας η κ. Φωτίου επιτίθεται στην υφυπουργό και ζητά «να αναλάβει η κ. Μιχαηλίδου τις ευθύνες που της αναλογούν ως εποπτεύουσα το ΚΚΠΠ Κ. Μακεδονίας και ας μην προσπαθεί να “βγάλει λάδι” την κ. Νάκου». Υποστηρίζει ακόμη «ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στις 16 Φεβρουαρίου δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς σειράς ατασθαλιών, παρατυπιών, παραλείψεων και ευνοιοκρατίας της “γαλάζιας” κ. Νάκου που έχουν αποκαλυφθεί από εργαζόμενους του Κέντρου, ωφελούμενους και γονείς ωφελουμένων” .

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα