Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Σε επαγρύπνηση η ΕΔΟΜΑΚ για την προστασία του Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη: Σε επαγρύπνηση η ΕΔΟΜΑΚ για την προστασία του Σέιχ Σου

Μήνυμα-έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή

και να ενεργοποιηθούν ως εθελοντές στον αγώνα της προστασίας του δάσους του Σέιχ-Σου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των συνθηκών που επικρατούν, απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σχεδόν καθημερινά πραγματοποιεί περιοδείες στην καρδιά του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Μια από αυτές τις επισκέψεις-περιοδείες πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να βρίσκεται στα πυροφυλάκια όπου καθημερινά και σε 24ωρη βάρδια τα στελέχη της εθελοντικής ομάδας ΕΔΟΜΑΚ, μαζί με εργαζόμενους και αιρετούς του δήμου, βρίσκονται σε επιφυλακή και εποπτεύουν το δάσος.

«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των δασών, και όχι μόνο του δάσους του Σέιχ-Σου, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, έχοντας στη διάθεσή μας και σε 24ωρη βάρδια τους εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ αλλά και τους υπηρεσιακούς του δήμου με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μάλιστα η ΕΔΟΜΑΚ κλήθηκε να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστική Υπηρεσίας στην καταπολέμηση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Πεδινό Κιλκίς», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δυο πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ένα χωρητικότητας 5 τόνων και ένα χωρητικότητας 500 λίτρων, με προσωπικό πέντε ατόμων, βρίσκονταν σε επιφυλακή στο δάσος του Σέιχ-Σου που είναι «κλειστό» μέχρι το Σάββατο το πρωί, λόγω επικινδυνότητας. Ήδη βρίσκονται στο Πεδινό στο Κιλκίς, όπου ξέσπασε φωτιά, για να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς.

«Οι συνθήκες που επικρατούν ενισχύουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών στο δάσος και είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στάση ευθύνης. Η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας, για αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας να έχουν την προσοχή τους τεταμένη και να ενταχθούν στην εθελοντική ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ, από την οποία θα αποκτήσουν ειδική γνώση και εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο έργο της Π.Υ. αν τυχόν προκύψει κάτι», πρόσθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα