Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Προετοιμασίες για τις επετειακές εκδηλώσεις το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, η οποία με λιτανευτική πομπή, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των ιερών εικόνων Αγίου Δημητρίου και Παναγίας Φανερωμένης, με τους εορτασμούς για τον πολιούχο να κορυφώνονται το Σάββατο με την δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού έκανε την καθιερωμένη της πρόβα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εξαιτίας των εορτασμών, την Τετάρτη θα είναι κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών λόγω της δοκιμαστικής παρέλασης των αρμάτων. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα κλείσει η οδός Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή η οδός Τσιμισκή και τη Δευτέρα η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ταυτόχρονα θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους.

Το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με την παρέλαση των πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα