Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω έργων στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω έργων στο κέντρο

Αρχίζουν τα έργα ανάπλασης γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

 

Για τις ανάγκες του έργου η κυκλοφορία σε τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου πρόκειται να διακοπεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του έργου, που θα εκτελεστεί τμηματικά, προβλέπονται η κατασκευή περιμετρικών πεζοδρομίων και κυβολιθικών επιστρώσεων.
Σε πρώτη φάση οι εργασίες θα εκτελεστούν στην οδό Ελένης Ζωγράφου, ενώ στη συνέχεια τα συνεργεία θα μεταφερθούν στην οδό Κάστρων. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να κατασκευαστεί νέο πεζοδρόμιο στην οδό Ελένης Ζωγράφου αλλά και να αναπλαστούν τα πεζοδρόμια της οδού Κάστρων, ενώ προβλέπονται και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του φωτισμού.

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Κατά την πρώτη φάση των έργων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου,  προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιάδος έως το ύψος της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». (Αποκλεισμός οχημάτων από Λεωφόρο ΟΧΙ έως Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιάδος πλην οχημάτων προς εξυπηρέτηση Νοσοκομείου – Παιδικού Σταθμού – Φυτώριου Δήμου Θεσσαλονίκης).
Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου – Ολυμπιάδος – Αθηνάς – Αποστόλου Παύλου – Ανδρόνικου – Παπανικολή – Κυκλώπων – Ακροπόλεως κατά την ανοδική κίνηση και από τις Λεωφόρο ΌΧΙ – Ακροπόλεως – Ιφικράτους – Ηροδότου – Αθηνάς – Αποστόλου Παύλου – Ολυμπιάδος για την καθοδική κίνηση.
Η κίνηση των ασθενοφόρων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης που επιθυμούν να εισέλθουν στο νοσοκομείο θα διεξάγεται από την παραπάνω διαδρομή προς την προσωρινή είσοδο του Νοσοκομείου, που βρίσκεται επί της οδού Κάστρων (βορειοδυτική είσοδος) καθώς επίσης και από την βορειοανατολική είσοδο.
Στη συγκεκριμένη φάση του έργου θα γίνει κατάληψη σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων στο τμήμα της οδού Ελένης Ζωγράφου που θα αποκλειστεί. Η κίνηση των πεζών θα γίνεται από ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους ή εναλλακτικά από την οδό Χατζηανδρέου, παράλληλα με τα κάστρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα