Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Πειραγμένοι ταχογράφοι σε φορτηγά - Τί έδειξαν έλεγχοι της τροχαίας

Θεσσαλονίκη: Πειραγμένοι ταχογράφοι σε φορτηγά – Τί έδειξαν έλεγχοι της τροχαίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς επέμβασης-αλλοίωσης–παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 01 Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022, διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά (27) φορτηγά οχήματα (21 με αλλοδαπές πινακίδες και  με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς επέμβασης και αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ τρία (3) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν και τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία προς αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα